Potonula Žuta podmornica, zaplovila Nessie - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Potonula Žuta podmornica, zaplovila Nessie

Potonula Žuta podmornica, zaplovila Nessie

Disney je otkazao snimanje obrade 'Žute podmornice', a umjesto nje možete gledati simpatičnu Nessie koja plaši poduzetnike pored Loch Nessa.

Goran Trivić 15.03.2011 0 komentara

Potonula Žuta podmornica, zaplovila Nessie

Disney je odustao od projekta kojeg smo već najavljivali - obrade Beatles mjuzikla 'Žuta podmornica' koju je trebao režirati Robert Zemeckis. Film je trebao biti snimljen u igrano-animiranoj 'motion capture' tehnici, ali čini se da ta tehnologija nema uspjeha u kinima.

Stoga je Disney već prošle godine najavio zatvaranje Zemeckisovog studija Image Movers Digital koji se bavio izradom 'motion capture' filmova. Posljednji takav projekt bio je film 'I Mars treba mame' koji je nedavno propao u američkim kinima, pa se čini da je to bila kap koja je prelila čašu.

Tehnologija koja dobro prolazi u kinima je 3D, a 2D animacija se pokazala najuspješnijom u kratkom formatu. Najnoviji kratki crtić Disneya je 'The Ballad of Nessie', kojeg će puštati kao uvod u 2D crtić 'Winnie the Pooh'.

Glavna junakinja filma je Nessie - 'Čudovište iz Loch Nessa' koje se najviše druži s gumenim patkom MacQuackom. Oni se zajedno bore protiv pohlepnog poduzetnika MacFrooglea koji želi graditi golf teren na njihovom domu. Redatelji su Stevie Wermers-Skelton i Kevin Demers, glazbu je napisao oskarovac Michael Giachino, a američka premijera najavljena je za 15. srpanj 2011.

Komentari

Nema komentara.