Avatar: velik, skup i zagonetan - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Avatar: velik, skup i zagonetan

Avatar: velik, skup i zagonetan

Novi film Jamesa Camerona svakako će se uspoređivati s njegovim 'Titanicom' - ili će biti apsolutni hit ili katastrofalno potonuće!

s.p. 20.03.2009 0 komentara

Avatar: velik, skup i zagonetan

Posljednje vijesti javljaju da je budžet 'Avatara' došao do magične brojke od 300 milijuna dolara pa ga neki već zovu najskupljim filmom svih vremena. Najviše novaca otišlo je na rekonstrukciju mitskog planeta Pandora na kojem se odvija radnja. Glumci su, naime, glumili na praznom setu, a čitav okolni svijet kompjuterski je kreirala tvrtka Petera Jacksona zadužena za specijalne efekte, Weta Digital.

Sada se producenti već ozbiljno znoje jer tako skup film trebat će jako veliku zaradu da pokrije troškove. Redatelj James Cameron posljednji put je radio na sličnom projektu prije čitavog desetljeća, kada je premašio sve rokove i predviđene budžete i dovršio 'Titanic' za 200 milijuna dolara. Cameronov fanatični trud i upornost prepoznala je i publika koja je od 'Titanica' napravila najveći blockbuster.

Sada planira nešto slično, iako skeptici upozoravaju da bi film mogao podbaciti poput 'Vodenog svijeta' i završiti katastrofalno poput - pravog Titanica. Film nema velike zvijezde, radnja je dosta enigmatična, a i Cameronovi fanovi već su se preorijentirali na druge autore. Iako je sada u Americi tek 350 digitalnih 3D kina, Cameron planira izdati film u 1500-2000 takvih dvorana i napraviti pravu 3D revoluciju. Izjavio je da želi fascinirati ljude i ponoviti one mistične doživljaje koje je njegova generacija imala dok je gledala '2001: Odiseju u svemiru'. Toliko je siguran u uspjeh filma da ga vidi kao potencijalnu franšizu i ugovorio je s glumcima nastupe u potencijalnim nastavcima.

Novinar 'Timea' kaže da je vidio snimke iz 'Avatara' i nije mogao razlučiti što je igrano, a što animirano - čak i kada je znao da lik kojeg gleda nije stvaran. Veliki Steven Spielberg već je predvidio da će ovo biti 'najveći igrani 3D film ikad snimljen', a Cameron najavljuje da će i sljedeće svoje filmove snimati u 3 dimenzije, samo je pitanje uz koliki budžet. Konačnu presudu će donijeti publika krajem 2009., kada se očekuje premijera filma koji će definitivno biti prekretnica u velikim 3D projektima - u pozitivnom ili negativnom smislu!

Komentari

Nema komentara.