A Oscara 2010. godine dobiva... - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      A Oscara 2010. godine dobiva...

A Oscara 2010. godine dobiva...

Ah, oscarovskih nagađanja nikad dosta! Ove godine su dobitnici lako predvidljivi pa se već špekulira tko će ih dobiti iduće godine.

s.p. 19.02.2009 1 komentara

A Oscara 2010. godine dobiva...

Posljednjih nekoliko godina već se mjesecima prije Oscarovske dodjele sa sigurnošću mogu prognozirati dobitnici zlatnih kipića. Ove godine Hollywood Reporter je otišao još dalje i godinu dana unaprijed objavio moguće kandidate za Oscara 2010. Jesu li u pravu - saznat ćemo za godinu dana, a dotada se nadamo da ćemo barem uspjeti pogledati polovicu ovih filmova u domaćim kinima.

'Avatar'
Prvi igrani film Jamesa Camerona nakon 1997. lako bi mogao biti još jedan projekt za pamćenje. O radnji se ne zna mnogo, ali se zna da je koštao 200 milijuna dolara i da je sniman u 3D i 'motion-capture' tehnologiji... pa je barem Oscar za specijalne efekte zagarantiran!

'The Human Factor'
Ove godine Eastwood nije imao sreće s nominacijama ('Gran Torino' i 'Zamjena'), ali sljedeće godine vraća se na scenu s ovom biografijom 'crnog sveca' Nelsona Mandele. Koliko je ono Oscara dobio slični 'Gandhi' - 8?

'The Lovely Bones'
Još jedna adaptacija ozbiljne literature koju Akademija toliko voli. Redatelj je iskusni Peter Jackson s tri Oscara, a glume Mark Wahlberg i glumica sa zlatnim kipićem - Rachel Weisz

'Public Enemies'
Gangsterski film Michaela Manna o Johnu Dillingeru izgleda poput nekih starih holivudskih klasika iz 1930-ih. Glavni problem je premijera u srpnju, što je prerano za sezonu Oscara, ali nekim sličnim hitovima ('Gladijator') to nije naškodilo u osvajanju kipića.

'Shutter Island'
Nakon osvajanja Oscara za 'Pokojne', Scorsese se ne odvaja od DiCaprija koji mu je već postao kućni glumac. Krimi triler smješten je umobolnicu pa nema nekog glamura, ali sigurno ima dovoljno prilika za glumačke egzibicije u ludnici. Oscar za Leonarda?

U igri su još i Soderberghov 'The Informant', Tarantinov 'Inglourious Basterds' te 'Amelia' Mire Nair u kojoj Swank može jurišati na 3. Oscara. A nakon 'Hrvača' koji bi Rourkeu mogao osigurati nagradu za najboljeg glumca, Darren Aronofsky sprema 'The Fightera' u kojem će Mark Wahlberg također biti na ringu, ali kao boksač. Darren se očito drži starog pravila - ne mijenjaj kombinaciju koja pobjeđuje na Oscarima!

Komentari
A: pluton 19.02.2009 Pogledaj profil

Čekam Lovely Bones, Avatar i Ameliu :)