Žene žele seks! (i cipele...) - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Žene žele seks! (i cipele...)

Žene žele seks! (i cipele...)

Vraća se 'Seks i grad', a kritičari i feministice zdvajaju nad epidemijom chick-flicka. Čak i emancipirane Engleskinje kažu: 'We Want Sex'!

s.p. 06.02.2009 0 komentara

Žene žele seks! (i cipele...)

Prva i najvažnija vijest - nastavak 'Seksa i grada' je i službeno potvrđen! Autor Michael Patrick King i velika četvorka (Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kim Cattrall i Kristin Davis) potpisali su ugovore za snimanje filma koji će premijeru imati u ljeto 2010. Prvi dio zaradio je preko 400 milijuna dolara, što je dokazalo da i ženska publika može odlučivati o najvećim hitovima sezone.

No, kvantitetu ne prati i kvaliteta - kritičari 'chick-flicka' iliti ženskih filmova tvrde da oni promoviraju najgore stereotipe o ženama: opsjednute su modnim markama, težinom i muškarcima. Feministice ističu da su ženski likovi sve gluplji i gluplji, pa zaključuju da se gledateljicama nameću filmovi poslije kojih jedino mogu zaključiti: 'I ja sam ponekad glupa i opsjednuta anoreksijom, ali barem manje nego ovi likovi!'.


'Ispovijesti jedne šopigholičarke' - ima li goreg filma za feministice?

A postoji li neki aktualni film koji se izravno bavi emancipacijom žena? Baš se snima jedan takav, ali i on ima 'sexy' naslov. Sally Hawkins ('Samo bez brige' - naslovna) glumit će u britanskom filmu o radnicama u auto industriji koje su 1968. protestirale protiv spolne diskriminacije i nejednakih plaća. Bizarno je samo što će film imati naslov 'Želimo seks' ('We Want Sex') koji će sigurno privući mušku i tinejdžersku publiku, ali ne govori najbolje o pravoj temi filma.

Izgleda da je jedna od radnica za vrijeme tih demonstracija nosila transparent 'We Want Sex Equality'('Mi želimo spolnu jednakost'), ali joj je ispala zadnja riječ. Već znate što možete od Britanaca - socijalnu dramu ispričanu s puno humora, baš kao i 'Skidajte se do kraja'. A što nam i dalje nude Amerikanci? 'Rat među nevjestama' i 'Tajne snove jedne šopingholičarke'! Vjenčanja i šopinzi još uvijek privlače (i emancipiranu) žensku publiku - baš kao i seks u gradu...

Komentari

Nema komentara.