Majko moja! Najveći hit! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Majko moja! Najveći hit!

Majko moja! Najveći hit!

Mamma Mia' postala najkomercijalniji film u Velikoj Britaniji. Meryl Streep, Pierce Brosnan i ABBA jači su i od kritičarskog gunđanja.

s.p. 17.12.2008 0 komentara

Majko moja! Najveći hit!

Mjuzikl 'Mamma Mia!' postao je film s najvećom zaradom u britanskoj povijesti, potukavši čak i 'Titanic'. Dostigao je rekord od 69 milijuna funti zarade, bacio s trona 'Titanic' s nešto manjom zaradom i ostavio 'Harryja Pottera' na trećem mjestu. 'Mamma Mia!' je potopila 'Titanic' i u rekordno brzoj prodaji DVD-a, prije je također 'Titanic' držao rekord, no 'Mamma' ga je prestigla s 1.669.084 prodanih DVD-a. Predsjednik studija Universal izjavio je da je film premašio njihova očekivanja, a vjerojatno su neugodno iznenađeni i kritičari.


'Mamma Mia' - isječak iz filma kojem ne mogu odoljeti u Velikoj Britaniji.

Već smo vam javili da se na Netu sprdaju sa pjevanjem Piercea Brosnana, a čak su i kritičarke ostale imune na šarm filma i proglasile ga 'filmom koji smo željele voljeti, ali nismo mogle'. Ipak, Meryl Streep je za ovaj film pobrala nominacije i kritike i struke, pa tako ima i prestižnu nominaciju za Zlatnog globusa u kategoriji glumice u mjuziklu.

Osim besmrtne Meryl, za uspjeh filma sigurno su zaslužni i vječni evergreeni ABBA-e, a i zreli šarm Piercea Brosnana, Colina Firtha i Stellana Skarsgårda koji privlači bake, mame i kćeri. Nakon što se 'Mamma Mia' dokazala imunom na kritike i postigla odličan komercijalni uspjeh, očekuje se i gotovo siguran nastavak. Još samo kada bi se ABBA ponovno okupila i snimila nove pjesme za ekranizaciju...

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.