Soderbergh snima rock 'Kleopatru' - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Soderbergh snima rock 'Kleopatru'

Soderbergh snima rock 'Kleopatru'

Nekad kultni nezavisni filmaš sprema se u kina dovesti publiku s Broadwaya. Tajni adut mu je Catherine Zeta-Jones kao Kleopatra u 3D mjuziklu.

s.p. 24.10.2008 0 komentara

Soderbergh snima rock 'Kleopatru'

Steven Soderbergh je oženjen tip, ali kao da ima gay sklonosti - sprema se raditi mjuzikl 'Kleopatru'! Ambiciozni plan je snimiti taj rock ’n’ roll mjuzikl u 3D tehnologiji, i to uz popularne glumce. U naslovnoj ulozi egipatske kraljice Soderbergh bi rado vidio Catherine Zetu-Jones, a njezinog ljubavnika Marka Antonija bi trebao glumiti Hugh Jackman. Zanimljivo je da oboje glumaca ima iskustva u mjuziklima, ali sam Soderbergh nikad se nije bavio ničim sličnim. No, bar on uživa snimati različite projekte, od strogo nezavisnih filmova ('Schizopolis') pa do visokobudžetnih hitova (Oceanova trilogija).


Trailer za 'Kleopatru' iz 1963., u 2 dimenzije i bez rock'n'rolla.

Nedavno je utrošio desetine milijuna dolara na visoko rizičan projekt, biografiju Che Guevare, a sada se sprema i na holivudsku biografiju Liberacea s Michaelom Douglasom. Osim što bi rado angažirao bračni par Douglas-Zeta Jones za svoje biografske filmove, Soderbergh je bacio oko i na porno glumicu Sashu Grey, koja bi trebala glumiti u njegovoj nezavisnoj erotskoj drami 'The Girlfriend Experience'.      

Od predviđenih 30 milijuna dolara budžeta za 'Kleopatru' dio bi otišao za angažman nezavisne rock grupe Guided by Voices koja bi radila glazbu, a scenarij bi trebao napisati bivši basist tog benda i scenarist James Greer. Ah, velika je šteta što je bivša Kleopatra /naslovna/ Elizabeth Taylor tako lošeg zdravlja, ona bi sigurno zaslužila jedan cameo nastup u Soderberghovom filmu. A ako je Liz nedostupna, možda bi bar za epizodnu ulogu mogao angažirati Sashu Grey - u 3D izvedbi. 

Komentari

Nema komentara.