Zlatna srca i novčanici - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Zlatna srca i novčanici

Zlatna srca i novčanici

Brad Pitt novčano pomaže gay-brakove, Scarlett suzbija AIDS-a u Africi, a Jude Law dovodi mir u Afganistan. E, to su velike uloge!

s.p. 18.09.2008 0 komentara

Zlatna srca i novčanici

Ako tražite mjesto gdje žive ljudi koji vole darivati i pomagati – otiđite u Hollywood! OK, tamo žive i pohlepni producenti, ali i silni glumci koji glasaju za Obamu i pomažu Aziji i Africi. Nakon UN-ove ambasadorice Angeline i njezin partner Brad Pitt odriješio je kesu u plemenite svrhe. Donirao je preko 100.000 dolara za kampanju o legalizaciji gay brakova.

Naime, u Kaliforniji će se birači izjašnjavati o odluci Vrhovnog suda kojom su odobreni istospolni brakovi. Pitt podupire jednakost i svačije pravo da živi kako želi pa je i iznenađen što više njegovih kolega nije doniralo novac za ovu pravednu stvar. Inače, Pitt i Angelina su laki na novčaniku kad je posrijedi humanitarna stvar - nedavno su donirali 2 milijuna dolara za borbu protiv AIDS-a i tuberkoloze u Etiopiji.


Jude Law promovira mir u Afganistanu.

Njihovim stopama ide i Scarlett Johansson, koja se također angažirala u borbi protiv AIDS-a u Africi. Nedavno se vratila sa svog prvog puta u Ruandu, gdje je posjećivala razne klinike i aktiviste na zdravstvenim projektima. Scarlett je vidjela bolesnike koji su još živi zbog lijekova koje primaju i HIV pozitivne majke čija djeca se rađaju zdrava nakon specijalnog tretmana, pa nakon toga priznaje da sada 'shvaća kako definitivno možemo učiniti nešto da zaustavimo krizu s AIDS-om u afričkim zemljama.'

Još jedno zgodno lice promovira humanizam i 'mir u svijetu', al' nije misica nego – Jude Law. Jude je prošle godine postao ambasador nevladine udruge Peace One Day, koja se zalaže da barem jedan dan u godini (21. rujna) bude Dan mira, s općim prekidom vatre i razoružanjem. Osnivač udruge je glumac i filmaš Jeremy Gilley, koji je u Afganistanu snimao dokumentarac 'The Day After Peace', a pomagao mu je Jude Law. Law je došao u Kabul, promovirao film i napisao dnevnik za Sunday Times u kojem je opisao svoja pozitivna iskustva s Afganistancima koji se bore za mir. Prošle godine su se filmaši-mirovnjaci uspjeli izboriti i za jednodnevni prekid vatre u Afganistanu, a to je omogućilo da se puno djece cijepi protiv dječje paralize. Želimo im puno sreće i za ovaj 21. rujan – lijepo je znati da filmovi i slavni glumci mogu učiniti jako puno dobra za čitavi svijet!

Komentari

Nema komentara.