'Prijatelji' stari, gdje ste? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      'Prijatelji' stari, gdje ste?

'Prijatelji' stari, gdje ste?

Koje bi to bilo veselje vidjeti stare 'Prijatelje' na okupu! No hoće li se likovima iz omiljene tv serije jednako radovati i kino publika?

s.p. 03.07.2008 1 komentara

'Prijatelji' stari, gdje ste?

Dobra vijest za fanove 'Prijatelja' - i ova TV serija dobit će filmsku verziju. Nedvojbeno je ponovno okupljanje 'Prijatelja' inspirirao 'Seks i grad', koji je u kinima širom svijeta do sada zaradio kolosalnih 312 milijuna dolara. Producentima sigurno rastu zazubice kada gledaju te cifre, a i glumačkoj ekipi 'Prijatelja' bi dobro došle financijske injekcije.

Matthew Perry, David Schwimmer, Courteney Cox, Matt LeBlanc i Lisa Kudrow nisu uspjeli ponoviti uspjeh sličan onom u 'Prijateljima', ni televizijski ni filmski projekti nisu prošli bajno. Jennifer Aniston je imala značajniju filmsku karijeru, ali je i ona više publiciteta zaradila brakom/razvodom s Brad Pittom i flertom sa Vinceom Vaughnom, negoli uspješnim filmovima.

Zbog svoje 'slave', Aniston je u poziciji da traži veći honorar, no čini se da su glumci ipak uspjeli 'prijateljski' dogovoriti. Navodno su već potpisali ugovore, što je itekako važno, jer film ne bi funkcionirao ako bi falio bilo koji od 'prijatelja'.


'Prijatelji' - tako je to izgledalo u televizijskom formatu.

Već se najavljuje početak snimanja filma, i to u sljedećih 18 mjeseci. Ipak, problem je da se i fanovi serije pitaju da li im zaista trebaju filmski 'Prijatelji'. Serija je za njih završila onako kako treba, a vječni je problem kako produžiti epizodu na cjelovečernji film. To su mnogi istakli i kao zamjerku filmskom 'Seksu i gradu', ali on je ipak imao vjernu žensku publiku, jer je na velikom kino ekranu predstavljao raskošne modne novitete. Osim toga, 'Prijatelji' su funkcionirali kao pravi sitkom - uz nasnimljeni smijeh televizijske publike, što na filmu ne pali. 

Glumica Lisa Kudrow je prošli mjesec oprezno prokomentirala kako je 'Seks i grad' i u serijskom formatu bio izrazito filmičan, a 'Prijatelji' su zbog snimanja pred publikom imali specifičnu televizijsku atmosferu. Ipak, i onda je ostavila otvorenom opciju snimanja filma, naglasivši kako bi bilo 'zabavno opet raditi s istom ekipom'. Ah, 'prijateljima' se teško rastati, a ako film dobro prođe - prijateljevat će dugo i s publikom. 

Komentari
A: 19464sh 06.07.2008 Pogledaj profil

dobra komedija volim da je glesam