Harry Potter raspolovljen - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Harry Potter raspolovljen

Harry Potter raspolovljen

Završna priča mladog čarobnjaka je tako grandiozna da će se sedmi i posljednji roman o Potteru ekranizirati od korica do korica – i to u dva filma.

s.p. 13.03.2008 0 komentara

Harry Potter raspolovljen

Možda više nema novih knjiga o Harryju Potteru, ali filmovi će se i dalje snimati. L.A. Times prenosi kako Warner Bros. planira posljednju knjigu iz serijala J.K. Rowling ekranizirati u dva dijela. Prvi bi trebao izaći u studenom 2010., a drugi u svibnju 2011., a zvali bi se jednostavno 'Harry Potter i darovi smrti' ('Harry Potter and the Deathly Hallows') - dio I i dio II.

Budući da iza ovog serijala ne stoji autor poput Tarantina, koji svog 'Kill Billa' snima u dva dijela jer je pun ideja, cinici već nagađaju da je riječ o pohlepi producenata koji žele dvostruko zaraditi. Oglasio se i Daniel Radcliffe – Potter, koji je rekao kako je u prijašnjim nastavcima bilo dosta podzapleta koje se lakše moglo izbaciti, dok zadnji roman ima priču koja se ne može skratiti.


Reportaža sa snimanja 'Harryja Pottera i princa miješane krvi'

Radcliffe i ekipa zbog svog odrastanja užurbano snimaju šesti nastavak, 'Harryja Pottera i princa miješane krvi'. Redatelj je ponovo David Yates ('Harry Potter i Red feniksa'), već je objavljeno da je on jedini izbor za snimanje sedmog (i osmog) Pottera. Glavni problem koji treba riješiti scenarist Steve Kloves je u kojem trenutku i kako raspoloviti knjigu na dva filma – da li će prvi dio završiti razrješenjem ili nekom napetom scenom?

Sedma knjiga ima preko 700 stranica i bavi se završnim obračunom Harry Pottera i zlog lorda Voldemorta. Pred Potterom je naizgled nemoguć zadatak: pronaći i uništiti Voldemortove preostale horkrukse. Harry se osjeća osamljenim i na kraju mora prevladati brojne opasnosti i nadići gubitak vjere u samoga sebe.

Vijest o duplom filmu najviše je oduševila fanove Pottera, koji misle da su i ostale knjige trebale biti ekranizirane u dva dijela. Potteroljupcima ionako u ekranizacijama uvijek nedostaje neka scena iz knjige - te zašto nema više ovog lika, pa gdje su one utrke, i što je s onim događajem s 436. stranice. Već kruže i prijedlozi da bi jedina prava ekranizacija bila TV serija, po mogućnosti u produkciji BBC-a. Producenti, slušajte, publika je zaista puna isplativih ideja.

Komentari

Nema komentara.