Nema Božića za Trekkieje - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Nema Božića za Trekkieje

Nema Božića za Trekkieje

Ali, ima posla za Coenove. Wes Craven krvari, Zellweger čuva djecu, Kidmanica špijunira, Murray putuje, a Roy Scheider umire na kraju balade. 

s.p. 14.02.2008 0 komentara

Nema Božića za Trekkieje

Jao, jao, ovaj Božić neće biti sretan za ljubitelje 'Star Treka'. Umjesto 25.12.2008. premijera novog filma 'Star Trek 11' održati će se 08.05.2009., navodno zbog većeg komercijalnog potencijala, a nagađa se da autori žele doraditi scenarij sada kada je gotov štrajk scenarista.

Braća Coen bacaju se na scenarij za novi film – namjerili su se ekranizirati roman 'The Yiddish Policeman's Union' Michaela Chabona, u kojem detektiv alkoholičar riješava ubojstvo šahovskog genija ovisnog o heroinu. Da priča bude još bizarnija, radnja se odvija poslije 2. svjetskog rata, u alternativnoj prošlosti u kojoj izbjegli Židovi naseljavaju grad u Aljasci. Više detalja potražite kod kolega na Booksi.hr.

Nicole Kidman zaigrati će ulogu agentice CIA-e Valerie Plame u režiji Douga Limana ('Bourneova nadmoć'). Nakon što je napao Bushevu vladu, ambasadoru Josephu Wilsonu su se odlučili osvetiti tako što su u New York Timesu otkrili da je njegova žena Valerie tajna agentica. Liman je obećao da će tu priču ekranizirati 'kao što nitko dosad nije napravio'.

Dok neki inoviraju drugi snimanju po provjerenoj recepturi. Bill Murray već je surađivao s redateljem Jimom Jarmuschom u 'Slomljenom cvijeću' i 'Kavi i cigaretama', a njihova treća sreća biti će film ceste u triler izdanju - 'The Limits of Control'. Snimati će se Španjolskoj, a govori o zagonetnom tipu upetljanom u kriminalne poslove. Murrayu će društvo praviti Tilda Swinton i meksička zvijezda Gael Garcia Bernal.

Hank Azaria je dao glas polovici Springfielda, između ostalih i Moeu, Apuu, Wiggumu...

Hank Azaria poznat je kao jedan od najvećih sinkronizatora 'Simpsona', a sad ćemo mu vidjeti i lice. Biti će egipatski faraon u sljedećem nastavku'Noći u muzeju', i biblijski prorok Abraham u filmu 'The Year One' kojeg će producirati Judd Apatow ('Superbad', 'Zalomilo se'). Strah nas je i pomisliti što će ispasti od te priče i kako će je prihvatiti bogobojazna Amerika.

Wes Craven opet režira napete priče, i to pod šifrom '25/8'. Serijski ubojica se 15 godina nakon njegove navodne smrti vraća da ubije sedmoro djece rođene te kobne noći. Craven je najavio film kao triler, a ne horor, iako radnja jako podsjeća na njegovu 'Stravu u Ulici brijestova'.

Renee Zellweger je idol mnogih domaćica, pa nije čudno da je angažiraju za jednu obiteljsku, humornu dramu. 'My One and Only' je priča o glamuroznoj Anne Deveraux, koja 50-tih godina traži bogatog ženika koji će se skrbiti za nju i njezine sinove.


'Sav taj džez' Boba Fossea i prigodni song 'Bye, Bye, Life' – Bye, Bye, Roy Scheider

Za kraj tužna vijest. Ovaj tjedan preminuo je 75-godišnji Roy Scheider, široj publici poznat kao policajac u 'Raljama'. Filmofili pamte i njegovu 'Francusku vezu', 'Klute' i '2010'.  Scheider je ulogu života možda ostvario baš u filmu 'Sav taj jazz' Boba Fossea, autora mjuzikla poznatog po izjavi 'Živi kao da ćeš umrijeti sutra, radi kao da ti ne treba novac i pleši kao da te nitko ne gleda'. Kad je Fosse snimao polu-autobiografski 'Džez', ulogu koreografa Gideona tj. sebe dao je Scheideru, koji je pred kraj filma imao i scenu umiranju uz pjesmu 'Bye, Bye, Life (...I think I'm gonna die)'. Pjesma i tom filmu toliko pršti od energije da uopće nije tužna, čak ni u ovoj prilici – puna je životne radosti i najdivnija posveta Fosseu, mjuziklu i Royu Scheideru koji je bio tako kul u tom filmu. Zbogom, Roy, vidimo se na nekom drugom mjuziklu, kod onog Velikog Redatelja...

Komentari

Nema komentara.