Ukratko: Geek vikend - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ukratko: Geek vikend

Ukratko: Geek vikend

Homer se valja u novcima, a Comic-Con u ekskluzivama. Dr. Spock se vraća kući, a Nicholas Cage možda snima po stripu vlastitog sina.

filmski.net 30.07.2007 1 komentara

Ukratko: Geek vikend

Homer u plusu - Vikend je, očekivano, obilježila vladavina Simpsona svjetskim blagajnama. U Americi su utržili 72.9  milijuna dolara, a u prekomorskim  zemljama čak 25 milijuna više, pa trenutno službena procjena zarade iznosi $167.9 milijuna i neprestano raste…

Nikad veći Comic-Con - Nimalo slučajno, 'Simpsoni' su u kina krenuli istovremeno s održavanjem najveće američke pop-kulturne konvencije – Comic-Cona. Nekoć godišnji skup ljubitelja stripova u jednom hotelskom prizemlju u San Diegu, Comic-Con je narastao do neslućenih dimenzija i postao jedno od najvažnijih mjesta za promociju friške hollywoodske robe zagriženim fanovima /poput ovog na naslovnoj fotografiji/. Njih više od 120.000 ove je godine od 25. do 29. srpnja, osim prvog pogleda na nove stripove, video igre, knjige i TV serije, imalo prigodu čuti ekskluzivne filmske novosti, uključujući i posebno javljanje Stevena Spielberga i Harrisona Forda sa seta novog Indiane Jonesa.

Voodoo Cage - Redoviti gost Comic-Cona je već godinama i Nicolas Cage, no ove je godine u San Diegu imao poseban zadatak. Promovirao je prvi strip vlastitoga sina, a koji uskoro planira pretočiti u film.  Cage junior nacrtao je ‘Voodoo Child’, čiji se glavni lik – tinejdžerski duh Gabriel, bori protiv rasizma u Katarinom poharanom New Orleansu.

Narnijske sedmorke - Disney je pak na Comic-Conu objavio da će ekranizirati svih sedam nastavaka ‘Narnijskih kronika’, te da će ih objavljivati jednom godišnje počevši od svibnja 2008. s ‘Princom Caspianom’.

Beam me up, Scotty - No, Comic-Con ne bi bio to što je bez trekija (i trekera), pa su i oni dobili svoju porciju dobrih vijesti. A iste glase da se produkcija 11. nastavka filmova iz serijala ‘Zvjezdane staze’ konačno pomakla s mjesta, te da bi smo je u kinima trebali vidjeti za Božić 2008. Redatelj J.J. Abrams i scenaristi Alex Kurtzman i Roberto Orci zamisli su da 11-ca bude prequel u kojemu ćemo pratiti rane doživljaje kapetana Kirka i dr.Spocka s povremenim ‘povratcima u budućnost’, pa će svaku od Start Trek legendi igrati po dva glumca. Nakon temeljitog nagovaranja (i još temeljitijeg punjenja bankovnog računa), u filmu je ipak pristao zaigrati izvorni dr. Spock, danas 76-godišnjim Leonard Nimoy, a njegova mlađahna verzija dopala je Zacharya Quinta. Na producentima je sad da ‘smekšaju’ originalnog kapetana Kirka, Williama Shatnera, koji je na njih ljut zbog prve verzije scenarija, a vremena imaju do početka studenog za kad je zakazan početak snimanja.

Komentari
A: marvin42 02.08.2007 Pogledaj profil

Er, Shatner se zajebava dobrim djelom. A što se sadržaja scenarija tiče, "ljut je" zato što u scenariju nema njega.

Makar, možda će se i to promijeniti... Također, koliko znam, Shatner, kao i Nimoy, ima ugovorom garantiranu mogućnost veta na izbor glumca koji će glumiti Kirka.