Ukratko: heroj ili zločinac? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ukratko: heroj ili zločinac?

Ukratko: heroj ili zločinac?

Ima neka tajna veza između Južnoafričke Republike i Wolverina, propasti muškog roda i Shie LeBeoufa, te Ante Gotovine i RTL-a.

filmski.net 24.07.2007 0 komentara

Ukratko: heroj ili zločinac?

‘Wolverine’ dobio redatelja – dugo očekivani i još dulje najavljivani spin off X-men serijala konačno kreće u proizvodnju nakon što su mu proteklog vikenda studijski šefovi pronašli redatelja. Izbor, koji će mnoge začuditi, pao je ja na Gavina Hooda, južnoafričkog dobitnika Oscara za najbolji strani film 2005. – Tsotsi, a ne kako se prije nagađalo na J.J. Carusoa. Odluka je navodno bila logična nakon što su u Twentieth Century Foxu vidjeli materijal iz njegova najnovijeg filma ‘Rendition’, špijunskog trilera s Reese Witherspoon i Jakeom Gyllenhaalom. Kako trailera još nema on-lajn možemo im samo vjerovati na riječ, kao i Hoodu koji obećava da snimanje ‘Wolverina’ počinje u studenom.

Y: posljednji čovjek – Gorespomenuti J.J.Caruso neće u međuvremenu sjediti sklopljenih ruku. Zajedno sa scenaristom svog posljednjeg filma ‘Paranoja’, Caruso je potpisao ugovor s New Line Cinema za filmsku adaptaciju hvaljenog stripa ‘Y: The Last Man’. Priča ide ovako: nakon što svijet pogodi misteriozna epidemija koja pobije sve živo s muškim kromosomima (uključujući i embrije, pa čak i spermije), jedini preživjeli muškarci su mlađahni Yorrick i njegov kućni ljubimac – majmun. Njih dvojica pokušavaju otkriti tajnu misteriozne bolesti i naravno spasiti svijet puno što očajnih što bijesnih žena. Strip je počeo izlaziti 2002. i osim ozbiljne popularnosti, zaradio je i silne pohvale kritičara, a šuška se da će u njegovoj ekranizaciji glavnu ulogu zaigrati, pogađate, Shia LeBeouf.

Big Brother Ante Gotovina - Otprilike u isto doba kad i Hood 'Wolverina’, snimanje svog  novog filma trebao bi početi i Željko Senečić. Kako Jutarnji list doznaje ‘iz izvora bliskih redatelju’, glavni lik oko kojeg se vrti radnja filma, jest pukovnik Jan Štedul koji je za vrijeme bivše Jugoslavije otišao u Legiju stranaca, a za vrijeme Domovinskog rata se vraća u Hrvatsku kako bi pomogao u obrani domovine. Nakon nekoliko vojnih akcija, on dobiva poziv Haaškog suda nakon čega bježi pred sudskim institucijama. Film pod nazivom ‘Doviđenja u Parizu’, barem prema najavi bit će kompilacija priča raznih domaćih generala koji su se našli pred sudom, a u njemu će zaigrati i Rade Šerbedžija. Zašto se međutim glavni lik filma zove isto kao i RTL-ov producent Big Brothera, Senečić nije objasnio.

Komentari

Nema komentara.