Ukratko: nije za svačije oči - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ukratko: nije za svačije oči

Ukratko: nije za svačije oči

Bourne i odabrano društvo igraju se s Googleom, Alec Baldwin vas moli da ne gledate njegov novi film, a Kanađani preklinju da pogledate njihov.

filmski.net 12.07.2007 0 komentara

Ukratko: nije za svačije oči

Nakon uspjele akcije promoviranja 'Da Vincijevog koda' sa Sonyjem, Google opet pruža ruku pomoćnicu filmskoj industriji. Ovog su puta s Universalom odlučili promovirati najnoviji nastavak priče o agentu Jasonu Bourneu i to lansiranjem onlajn igre 'The Ultimate Search for Bourne with Google'.

Igra koja uključuje korištenje Googleovih alata poput tražilice, mapi, slika, YouTube servisa  i još trista čuda starta u ponedjeljak 16. srpnja i bit će dostupna na adresi www.google.com/bourne sve do premijere filma 3. kolovoza, no samo u SAD, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Njemačkoj Velikoj Britaniji i Francuskoj. Ostataku svijeta na raspolaganju je tek triler za treći dio sage o Bourneu.


The Bourne Ultimatum, r: Paul Greengrass

Od prvog do trećeg nastavka iste priče, producentima i glumcu Mattu Damonu trebalo je pet godina, dok je jednom jedinom filmu Aleca Baldwina od prve klape do objave trebalo čak – šest. A sad kad je gotov, Baldwin vas moli da ga ne idete gledati. Naime, Bladwinov redateljski debut, a koji je pri tom producirao i u njemu zaigrao, snimljen je još 2001. Zamišljen kao remake klasika ‘The Devil and Daniel Webster’ iz 1941., okupio je zanimljivu glumačku ekipu, uključujući Anthonya Hopkinsa kao Daniela Webstera, Jennifer Love Hewitt kao Vraga (?), Kim Cattrall, Dana Aykroyda i Jasona Patrica. No, nakon što je snimanje završeno počeli su problemi kojima se ne nazire kraj – producentima se nije svidjela Baldwinova ‘preozbiljna verzija’ pa su film premontirali u komediju, dva od investitora u film zbog prevare su završila na sudu, a jedan je od partnera tužio i samog Baldwina. On je potom odlučio skinuti svoje ime sa špice, pa je kao redatelj službeno potpisan Harry Kirkpatrick, najnovija inkarnacija Alana Smitheeja, a Baldwin se oglasio priopćenjem kako film, koji pod nazivom ‘Shortcut to Happiness’ premijeru ima u petak, 13., nema nikakve veze s njegovom izvornom idejom i da ne želi da ga uopće pogledate.


Shortcut to Happiness, r:Harry Kirkpatrick

Posve suprotno od vas bi htjeli profesor Michael Geist i filmaš Daniel Albahary kojima su dosadile optužbe da je Kanada piratski raj na zemlji. Njih su dvojica složila kratki film u kojem objašnjavaju kako su priče o kandskom piratluku zapravo proizvod američkih korporacija koje žele utjecati na kanadsko zakonodavstvo ne bi li zaposjele tamošnje tržište.

A domaće medije, ako ne već tržište, idućih će dana zaposjeti Pula Film Festival koji danas i službeno započinje i to programom Europolis / Meridijani, koji smo vam detaljno najavili ovdje, a s kojega ćemo vas detaljnim izvještajima zasipati idućih dana i tako sve do završetka festivala.  

Komentari

Nema komentara.