Papa Ivana, John Goodman i hrpa $$$ - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Papa Ivana, John Goodman i hrpa $$$

Papa Ivana, John Goodman i hrpa $$$

Franka Potente kao misteriozna srednjovjekovna Papa Ivana stiže na platna 2008. John Goodman, uprkos obećanju, neće glumiti u filmu. Slijedi tužba.

p.h. 05.04.2007 0 komentara

Papa Ivana, John Goodman i hrpa $$$

Njemački producent Konstantin Film tuži Johna Goodmana za 3 mil $ optužujući ga da je prekršio usmeni dogovor oko snimanja srednjovjekovne drame Volkera Schlondorfa 'Pope Joan', gdje se trebao pojaviti uz veliku njemačku zvijezdu Franku Potente, javlja Variety. Weinsteini su izgleda Goodmanu ponudili pozamašniju svoticu od trićavih 500 000 $ za Papu Ivanu ne bi li simpatični hollywoodski buco igrao Speedova oca u predstojećem 'Speed Raceru'.

Scenarij je adaptacija romana Donne Woolfolk iz 1997., koji se pak temelji na srednjovjekovnoj legendi o ženi koja se, s čarapom na vitalnom mjestu, pretvarala da je muško ne bi li se tamo negdje 850. godine uspela sve do papinskog trona. Slučaj je raskrinkan u trenutku kad joj je druga, veća izraslina nikla na trbuhu, a ona rodila zdravo dijete. O legendi je već snimljen istoimeni film 1972., kad je Papu Ivanu tumačila Liv Ullman u režiji britanskog redatelja Michaela Andersona.

Legenda potječe iz trinaestostoljetnog pera Poljaka Martina od Opave koji je u svojim spisima 'Chronicon Pontificum et Imperatum' ovako zborio: 'John Anglicus (Ivan Od Engleske), rođen u Mainzu, bio je papa dvije godine, sedam mjeseci i četiri dana, umro je u Rimu, nakon čega je papinska stolica ostala prazna mjesec dana. Tvrdi se da je Ivan bio žena koja je u djevojačkim godinama bila odvedena u Atenu gdje ju je ljubavnik obukao u dječaka. Tamo je stekla raznovrsna znanja, te joj u mnogim disciplinama i vještinama nije bilo ravnih. Kasnije je u Rimu predavala umjetnost, a gradom se ubrzo proširio glas o njenoj genijalnosti, pa je izabrana za Papu. No, za vrijeme pontifikata je ostala trudna, a dijete je rodila za vrijeme procesije na relaciji Koloseum – crkva sv. Klementa'. Naravno, to je samo jedna od priča u vezi misteriozne Pape Ivane, a za ostale posegnite za Wiki formulom ili za ćakulama s domaćeg foruma.

Goodman je navodno pristao u filmu glumiti Papu Serguisa, a snimanje počinje u svibnju, tako da Konstantin film traži odštetu zbog materijalne štete nastale u predprodukcijskoj fazi. Goodmanov PR kaže kako je tužba frivolna jer je Goodman pristao ovlaš, i bez potpisa i žiga.

Komentari

Nema komentara.