Olegu Novkoviću tri glavne nagrade na Cottbusu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Olegu Novkoviću tri glavne nagrade na Cottbusu

Olegu Novkoviću tri glavne nagrade na Cottbusu

Hvaljena drama Olega Novkovića 'Sutra ujutro' je na festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu dobila tri najvažnije i najvrijednije nagrade.

i.a. 23.11.2006 0 komentara

Olegu Novkoviću tri glavne nagrade na Cottbusu

16. festival istočnoeuropskog filma u Cottbusu srpskom će redatelju Olegu Novkoviću /NASLOVNA/ festivala, u subotu 18. studenoga, žiri, u kojem je sjedio i direktor ZFF-a Boris T. Matić, je filmu dodijelio Grand Prix i 19 000$ novčane nagrade. Toj glavnoj poslastici pridružena je nagrada međunarodnog udruženja kritičara, FIPRESCI, i 13 000$ nagrade koja služi kao distribucijska podrška filmu.

U ovoj ljubavnoj drami glavni junak se vraća u rodni grad, gdje se ponovo susreće sa starom ljubavi, prijateljima i roditeljima. Nakon četiri dana provedena zajedno za nikoga od njih život više neće biti isti. Redatelj je skromno izjavio da je to bila njegova treća sreća: 'Sutra ujutro' je moj treći dugometražni film, a svi su prikazani na Cottbusu. Sada se polako i ja počinjem osjećati kao dio festivala'

'Sutra ujutro' srpski je kandidat za Oscara u kategoriji stranoga filma, u nas je premijerno prikazan na ovogodišnjem Motovun FF-u, a Zagrepčani ga ove nedjelje imaju priliku pogledati u tuškanačkoj šumi u sklopu Dana srpske kulture.

filmfestivalcottbus.de
zillionfilm.com

Komentari

Nema komentara.