David Bowie kao Nikola Tesla - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      David Bowie kao Nikola Tesla

David Bowie kao Nikola Tesla

Bit će nam zadovoljstvo svjedočiti Bowijevoj interpretaciji najpoznatije njuške iz Smiljanića, a sve to u filmu 'The Prestige' redatelja Christophera Nolana.

filmski.net 22.11.2005 0 komentara

David Bowie kao Nikola Tesla

Zavidna se ekipa skupila na novom filmu redatelja Christophera Nolana, koji je, pod zadnje, svoje prstiće umiješao u posljednji nastavak sage o čovjeku-šišmišu. Naziv filma - 'The Prestige', žanr – triler, ukupni budžet – 40 milijuna $$, a ekipa respektabilna - Hugh Jackman, Christian Bale i Michael Caine.

Trojac plus Bowie, koji još uvijek razmišlja o prihvaćanju uloge, obol bi dao priči o čarobnjacima, ljutim protivnicima, smještenoj u rano 20. stoljeće, u dvadesete godine. Originalnu štoriju zapisanu u romanu Christophera Priesta iz 1996. godine prilagodio je za potrebe filmovanja redateljev brat Jonathan, koji je zaslužan i za scenarij filma 'Memento', ključnoga filma za Nolanovu karijeru.

Fantastičnu i napetu priču, za koju redatelj kaže da je doduše manja od 'Batmana', ali nimalo manje zahtjevna, nose dva čarobnjaka, Bale kao Alfred Borden i Jackman kao Rupert Angier. U vrijeme na prijelazu stoljeća ti su se ljudi shvaćali kao prvoklasni zabavljači, a u ovom konkretnom slučaju Borden i Angier, nakon jednog sukoba u mladosti, ostatak života provode u kopanju rupa jedan ispod drugoga. Svo to nadmmetanje i dokazivanje dovest će ih oboje do samoga vrha čarobnjačkih vještina, ali ne bez posljedica.

Viktorijanska atmosfera, svećenički tajni recepti, tajne seanse, obiteljske kletve, dvojnici, vradžbine, uklete kuće, duhovi, mašine ludih doktor znanosti…, svega ima u ovom romanu nositelju glavne Svjetske Fantasy nagrade iz 1996. godine.

Spomenuli jesmo i Davida Bowiea koji bi trebao uprizoriti Nikolu Teslu i to u sceni koja bi nalikovala onoj 'It's Alive' sceni iz Frankensteina, a u ovom će slučaju 'specijalne čudnovate efekte' nadgledati sam dečko iz Smiljanića - Bowie aka rotirajuće magnetsko polje. 

Snimanje započinje u siječnju 2006. godine.

Komentari

Nema komentara.