Man only - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Man only

Man only

Christopher Nolan, čovjek kojem su drage scenarističe zavrzlame poput onih u 'Mementu' i 'Insomnii', u novom filmu 'The Prestige' bavi se čarobiranjem.

m.n. 03.10.2005 0 komentara

Man only

Da bismo dobili svu vašu pažnju idemo ravno u glavu – Christopher Nolan izvjesio je zastavu 'man only'. Ako se pregovori uspješno privedu kraju, vrlo je vjerojatno da će se 'prestižom' dičiti (i zastavom mahati) stričeki Christian Bale te Hugh Jackman. Nabrijani se scenarij temelji na romanu Christophera Priesta iz 1996. godine (ovjenčan naslovom najboljeg romana na svjetskoj fantasy konvenciji) koji je, samo za bratovu ljubav, adaptirao Johnatan Nolan (također stoji iza scenarija za 'Memento').

Glavni protagonisti, koji se tako bahato razbacuju svojim statusom (i uspješno se bore za još veći), bit će dvojica čarobnjaka rivala na kraju 19. stoljeća koji se međusobno prepucavaju oko tajni zanata. Njihovo suparništvo s vremenom postaje toliko intenzivno i krajnje da se, bez obzira na snažne osjećaje srama zbog niskih strasti i zavisti, odlučuju na hladnokrvne mjere te postaju ubojice.

Niti prolivena krv neće zaustaviti njihov rat, pa će zlokobno naslijeđe biti preneseno na generacije koje slijede… Ime romana (a i filma) dolazi od Priestovog opisa čarobnjačkih iluzija koje se sastoje od tri faze: u prvoj se nagovješta naum, u drugoj dolazi do performanse, a sam se efekt čarolije naziva – prestiž.

Iako Nolan 'The Prestige' najavljuje i priprema već dvije godine, čini se da bi se stvari ipak mogle zakotrljati s Baleovim i Jackmanovim pristankom. Snimanje je već zakazano za siječanj, a od Warner Brosa i Touchestonea je osiguran pozamašan budžet – 40 milijuna dolara. Filmu bi dodatne izglede zaista osigurao već spomenuti magični duo: Bale je s Nolanom uspješno surađivao na naslovu 'Batman Begins', a Jackman je sve nadnaravne sile svladao u 'X-Menima'.
Komentari

Nema komentara.