Nema projekcije Hribarovog filma, PFF najavio tužbu zbog obmane - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Nema projekcije Hribarovog filma, PFF najavio tužbu zbog obmane

Nema projekcije Hribarovog filma, PFF najavio tužbu zbog obmane

I tako je trakavica došla do guzice. Hribaru nije kriva tužba troje scenarista već nije dostavio kopiju filma za prikazivanje, a još je danas tvrdio da je ima.

i.a. 20.07.2005 0 komentara

Nema projekcije Hribarovog filma, PFF najavio tužbu zbog obmane

I tako je Hrvoje Hribar, svjesno ili nesvjesno (što je još gora opcija) napravio majmune i od nas novinara, šire javnosti, festivalskih organizatora, no titulu najvećeg primata ostavio je za sebe. Već se nekoliko dana ovdje na festivalu šuškalo o mogućnosti da se ne prikaže film 'Što je muškarac bez brkova' no razlog je ustvari bila tužba trojice scenarista; Ivaniševića/Baretića/Tomića zbog neisplaćenih honorara, a filmu pod tužbom nema prikazivanja, distribucije, života… 

Spretnošću festivalskih organizatora i milosrdnošću scenarističkog trojca ipak je osigurano prikazivanje filma samo na Pula FF-u, ali avaj... situacija se zaista od pizdarije pretvorila u pravu svinjariju... jer gospodin Hribar nije dostavio kopiju za prikazivanje u Areni jer film ustvari nije niti gotov. Prenosimo vam festivalsko priopćenje, tj. kronologiju svih događaja vezanih uz ovaj slučaj, a vi procijenite sami.

11.srpnja 2005.
Hrvoje Hribar izvješćuje Vijeće festivala 52. Festivala igranog filma u Puli da film zbog tehničkih problema može prikazati samo na HD tehnologiji.
Vijeće na toj sjednici prihvaća da film bude prikazan s HD tehnologije, budući je snimljen na 35mm vrpci.

13. srpnja 2005.
Odvjetnica Ivice Ivaniševića i Renata Baretića upućuje prijedlog za određivanje privremene mjere zabrane prikazivanja filma na 52. Festivalu igranog filma u Puli.

14. srpnja 2005.
Odvjetnica Ivice Ivaniševića i Renata Baretića proslijedila je Upravi festivala faxom rješenje trgovačkog suda o donošenju privremene mjere kojom se između ostalog zabranjuje prikazivanje filma na 52. Festivalu igranog filma u Puli

19. srpnja 2005.
Pula film festival upućuje žalbu Trgovačkom sudu u Splitu te usmenu i pismenu zamolbu gospodi I.Ivaniševiću i R.Baretiću da zatraže ukidanje mjere u djelu koji se odnosi na pulski festival, a kako se ne bi ugrozilo održavanje i ugled istog. Tijekom večeri gospoda Ivica Ivanišević i Renato Baretić izvješćuju organizatore Festivala kako su voljni tražiti ukidanje privremene mjere Trgovačkog suda u Splitu u dijelu koji se odnosi na pulski festival.

20. srpnja 2005.
U 02.00 sata poslije ponoći u pulskoj Areni održava se tehnička proba filma 'Što je muškarac bez brkova?' na traženoj HD tehnologiji

Istoga dana gospoda I.Ivanišević i R.Baretić ishode ukidanje dijela mjere koji se odnosi na prikazivanje filma na 52. Festivalu igranog filma u Puli pri Trgovačkom sudu u Splitu, koji potom donosi prikladnu odluku te o njoj izvještava ured Festivala u Puli

Na press projekciji, održanoj u 10.00 sati istoga dana - na dan projekcije filma, i press konferenciji, održanoj u 12.00 sati istoga dana, redatelj i producent Hrvoje Hribar izjavljuje kako se veseli večerašnjoj projekciji filma. Nekoliko sati kasnije, točnije u 17.55 sati, izvjestio Upravu 52. Festivala igranog filma u Puli kako film 'Što je muškarac bez brkova?' nije niti dovršen.

Can You Fuckin' Believe????

Komentari

Nema komentara.