Cice i guzice! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Cice i guzice!

Cice i guzice!

Svoju ljubav prema sisetinama, golotinji i seksu općenito Russ Meyer je ovjekovječio u raznim filmovima. U opticaju je 18 njegovih naslova. Birajte!

m.n. 08.07.2005 0 komentara

Cice i guzice!

Ruku pod ruku sa splashom i nehajnošću koje donosi ovo ljetno doba, bilježimo se sa štovanjem i preporučujemo filmove Russa Meyera, čovjeka koji nije bez vraga prozvan kraljem trasha. Sigurno ste umorni od svih trica i kučina, pa što ne biste: ležali zavaljeni uz limunadu (ili nešto jače?) i pogledali si malo dobre stare guzičice!

Uozbiljimo se (iako je riječ o zabavnoj stvari!): Russ Meyer je od svoje 15. godine snimao amaterske filmove, kalio se junački u odjelu freelance fotografa u Playboyevom timu i na kraju odlučio da će njegova primarna djelatnost biti snimanje golišavih teta i tjelesa općenito (u biti, istina je da u njegovim filmovima baš i nema eksplicitne golotinje u današnjim terminima).

Ako bismo se dali na klasifikaciju njegovog rada, ispravan je engleski termin 'ribaldry' što dođe taman negdje nakon pornografije i erotike, jerbo je on seks (i sve nemoći koje se mogu dogoditi na putu) koristio da bi se s njime sprdao ili kao metaforu nekih drugih fenomena, a ne da bi, ovaj, podražio ine gledatelje.

Vixen!

Svaki je film isproducirao apsolutno sam, od scenarija, režije, fotografije, montaže pa do financijskog dijela. U cijelom se procesu i obogatio (njegov je prvi naslov 'The Immortal Mr. Teas' koštao 24 tisuće dolara, a zaradio više od milijuna!) te stekao hvalevrijednu poziciju kod kritike (često surađivao s Rogerom Egbertom) i gledatelja, dok su njegovi naslovi poput 'Faster Pussycat! Kill! Kill!' (naslovna, 1965), 'Up' (1976), 'Lorna' (1964) te 'Vixen' (1968) dosegli status klasika.

Kada ga je na izlaganju na sveučilištu Yale neka žena pokušala napasti zbog načina na koji tretira žensko tijelo, na njezinu je rečenicu 'You're nothing more than breast man' spremno odgovorio 'That's only the half of it'.

Što se DVD ponude tiče, nismo dovoljno mudri što bismo vam preporučili. Na siteu koji se naziva službenim (klik na link!) distributerom njegovih filmova za svaki naslov morate iskeširati cca 40 dolara, iako spominju i akciju kupite 6, poklonimo vam tri i majica besplatno. Dobri stari Amazon Meyerove naslove nudi po nešto povoljnijoj cijeni, pa se neki mogu naći već po 12 dolara (npr. 'Valley of the Dolls'), dok su puno češći dupli paketi koje ćete platiti cca 30 dolara (npr. 'Valley of the Dolls' i 'Beyond the Valley of Dolls') ili pak više.

Mondo Topless, dokumentarac ni manje ni više. O San Franciscu. I njegovoj arhitekturi.

Ukoliko ste obdareni zrncem pameti nećete propustiti dvominutni klip iz genijalnog Mondo Topless ili Babettin edukativni ples na tračnicama.. Zahvalite nam kasnije:) 

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.