Larry Clark prekraja Mona Lizu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Larry Clark prekraja Mona Lizu

Larry Clark prekraja Mona Lizu

Nakon nekoliko fenomenalnih filmova na temu brutalnog odrastanja, Larry se Clark u novom projektu 'Shame' odlučio za ozbiljniju muško/žensku tematiku.

m.n. 24.01.2005 0 komentara

Larry Clark prekraja Mona Lizu

Cijenjeni ljubitelji socioloških presjeka i minuciozno realnog prikaza odnosa! Znamo da se već poneko vrijeme pitate što li, zaboga, radi Larry Clark (Neke nove klince perhaps?). Odgovor nam donosi Variety – osim što se bavi filmom 'Wassup Rockers' koji smo vam već najavili, Clark će ruke zaprljati i remakeom 'Mone Lise' iz 1986. koji potpisuje Neil Jordan.

I dok će u 'Wassup Rockersima' nositelji projekta biti klinci s ulice (točnije skejteri latinoameričkog porijekla) koji su najlegitimniji i najviše uronjeni u tinejdžersku problematiku, u najavljenom će se remakeu, koji je Clark naslovio 'Shame', u glavnoj ulozi pojaviti seksipilna
Rosario Dawson, kućna prijateljica. Sam je redatelj scenarij napisao u suradnji s Davidom Reevesom, a Variety prenosi da je originalna priča ostala netaknuta – samo je premještena u suvremeni New York.

U prvoj je verziji predstavljena pomalo noirovska ljubavna priča, glavni je junak luzer George (glumi ga Bob Hoskins) koji radi kao vozač tajanstvene high-class pratilje. Kako već priča nagoviješta, Georgea fascinacija ljepoticom dovodi do vrlo opasnih zadataka, a njegova ljubav će na tom putu samo biti slabost i motiv za iskorištavanje.

Prema svemu sudeći, Clark će se ovdje pomalo odmaknuti od omiljenih teen tema, te će se posvetiti nešto zrelijoj studiji karaktera i muško-ženskih odnosa, iako i dalje zadržava strast prema ljudskoj seksualnosti i koketiranju s onom stranom zakona. Jedva ga čekamo!

Komentari

Nema komentara.