Kontaktirajte fantastiku! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Kontaktirajte fantastiku!

Kontaktirajte fantastiku!

Ovog tjedna u Zagrebu će se održati međunarodna fešta SF-a - zajednička hrvatska i europska SF konvencija pod imenom Kontakt!

s.p. 23.04.2012 0 komentara

Kontaktirajte fantastiku!

I 2012. se održava hrvatska SF konvencija SFeraKon, ali će se istovremeno s njom održati i europska SF konvencija Eurocon. Zajedničko ime za 34. SFeraKon i Eurocon 2012. je Kontakt, a ime simbolizira približavanje hrvatskog i europskog fandoma. Kontakt će se održati od 26. do 29. travnja 2012. u hotelu International te na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i imat će poseban program za najmlađe pod nazivom Kontakt Kids.

SferaKon je najstarija i najuglednija znanstvenofantastična konvencija u ovom dijelu Europe, dok je Eurocon konvencija koja se svake godine održava u drugoj europskoj zemlji. Ove godine se na konvenciji očekuje preko tisuću posjetitelja, vjernih zaljubljenika u znanstvenu fantastiku i srodne žanrove iz cijelog niza europskih zemalja poput Rusije, Latvije, Ukrajine, Velike Britanije, Francuske, Bugarske, Češke, Slovačke, Rumunjske, ali iz udaljenijih krajeva, poput Australije. Program konvencije održavat će se na hrvatskom i engleskom jeziku.


'Krabat', trailer.

Počasni gosti Kontakta su renomirani SF pisci Tim Powers, Charles Stross, Dimitri Gluhovsky i Darko Macan. Urednica i organizatorica Worldcona Cheryl Morgan je fandomska počasna gošća. Počasni gosti sudjelovat će u nizu programa, a središnji događaj Kontakta je svečana dodjela nagrada koja će se održati u subotu, 28. travnja u 20 sati, u okviru koje će se uručiti niz žanrovskih nagrada.

Ljubiteljima SF filmova treba napomenuti da će na Kontaktu biti dosta filmskih događanja. Održat će se projekcija njemačkog fantasy filma 'Krabat', a najavljuje se i nekoliko predavanja s filmskim temama kao što su 'Alien-biologija ksenomorfnih organizama', 'Antropologija zombija', 'Postmodernistička poigravanja u SF filmovima' i 'Najavne filmske špice u SF filmovima'. Dodatne informacije o programu Kontakta možete pronaći na službenim stranicama.

Komentari

Nema komentara.