HAVC odlučio - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      HAVC odlučio

HAVC odlučio

Nove igrane filmove snimati će Vinko Brešan, Lukas Nola, Silvije Petranović, Branko Schmidt...

s.p. 17.03.2011 0 komentara

HAVC odlučio

Objavljeni su rezultati javnih poziva Hrvatskog audiovizualnog centra, a gledatelje će vjerojatno najviše zanimati dugometražni igrani filmovi. U toj kategoriji najveće iznose su dobili Vinko Brešan za 'Svećenikovu djecu' i Silvije Petranović za 'Čudnovate zgode šegrta Hlapića', a slijede ih Lukas Nola za 'Šuti' i Branko Schmidt za 'Ljudoždera vegetarijanca'. Na listi su još i Jasmila Žbanić s 'Otokom ljubavi' i skupina autora (Sara Hribar, Josip Visković itd.) koja surađuje na 'Zagrebačkim pričama 2'. Za razvoj scenarija sredstva će dobiti 'Sedam dana srpnja' Nikše Sviličića i 'Vanka' Mladena Jurana, a za razvoj projekta potporu će dobiti 'Zvizdan' Dalibora Matanića i 'Vukovar' Veljka Bulajića.

U kategoriji debitantskih dugometražnih igranih filmova sredstva dobivaju 'Zagreb Cappuccino' Vanje Sviličić i već snimljeni 'The Show Must Go On' Nevia Marasovića, a mala sredstva dobila je i Irena Škorić za razvoj projekta 'Moj tata'. Za kratkometražni igrani film potporu je dobilo 14 filmova (projekti Nebojše Slijepčevića, Predraga Ličine, Davora Žmegača, Kristijana Milića...), a sredstva je dobilo i 18 animiranih filmova (radovi Zlatka Boureka, Darija Juričića...).

Potporu je dobilo i čak 20 eksperimentalnih filmova koje potpisuju ugledni filmaši kao što su Damir Čučić, Dan Oki, Željko Kipke i Silvestar Kolbas. Sredstva je dobilo i 19 kratkih i 7 dugih dokumentaraca, a projekte potpisuju Goran Dević, Dejan Aćimović, Helena Bulaja, Robert Tomić Zuber, Vlatka Vorkapić, Radislav Jovanov Gonzo...Dodjeljena su i sredstva za koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom, a među projektima se ističe film 'Goltzius' slavnog Petera Greenawaya.

Cjeloviti popis dodjeljenih sredstava, projekata i autora potražite na službenoj stranici HAVC-a.

Komentari

Nema komentara.