Iron Maiden lete u kina - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Iron Maiden lete u kina

Iron Maiden lete u kina

'Let 666' ne ide u pakao, nego u kina. Iron Maideni su pilotirali svojim avionom, obišli cijeli svijet, odsvirali turneju i snimili dokumentarac.

s.p. 21.01.2009 3 komentara

Iron Maiden lete u kina

Legende heavy metala, Iron Maiden, dobili su svoj prvi dokumentarac. 'Iron Maiden: Flight 666 – The Movie' je dugometražni film s njihove velike svjetske turneje 'Somewhere Back In Time' koja je počela u veljači 2008., a traje do 29.03.2009. U sklopu turneje Maidenovci su 10. kolovoza posjetili i Split, no taj koncert nažalost neće biti u ovom dokumentarcu koji obuhvaća samo koncerte iz veljače i ožujka 2008. Svejedno, i u snimci iz tih par mjeseci vidi se kako je turneja vrlo ambiciozna, grupa je rasprodala stadione i arene u desetak zemalja i obišla ih u samo 45 dana. Prošli su stvarno cijeli globus, od SAD-a i Južne Amerike preko Mumbaija u Indiji pa do Japana i Australije.


'Iron Maiden: Flight 666', trailer.

Da bi zadovoljili gotovo pola milijuna fanova, glazbenici su putovali 70.000 km, a za to im je trebao - vlastiti avion. Iron Maiden je nabavio posebno uređeni Boeing 757, u kojem je prenosio 12 tona glazbene i koncertne opreme. Maidenovci nisu bili samo u putničkoj kabini, nego i u kokpitu - pjevač Maidena Bruce Dickinson pilotirao je avionom većinu puta.

Pilot Bruce

Bend su cijelo vrijeme na putu i turneji pratili Scot McFadyen i Sam Dunn, nagrađivani filmaši iz kanadske Banger Productions, zaslužni za heavy metal dokumentarce kao što su 'Metal, A Headbangers Journey' i 'Global Metal'. Kao što je to i obbičaj u takvim filmovima, dobili su neograničen pristup bendu na sceni i iza kulisa. Film je snimljen u visokoj definiciji i - naravno - uz odličan zvuk, 5.1 surround kojeg je miksao kućni producent benda, Kevin 'Caveman' Shirley. Što je na kraju ispalo iz svega toga vidjet ćemo na 'dan Iron Maidena', 21. travnja, kada će u kinima širom svijeta biti simultano prikazivan ovaj dokumentarac.

Komentari
A: citadel 22.01.2009 Pogledaj profil

ma maidene iz dana u dan premašuju sami sebe. iza sebe imaju 30 godina aktivne svirke a oni neumorno turiraju po cijelom svijetu, uvijek zadovoljavajući fanove poslasticama.

A: movie_obssesion 22.01.2009 Pogledaj profil

UP THE IRONS!

Istinite legende, obožavam ih!