I Mirošničenko na 15. Cinerailu - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      I Mirošničenko na 15. Cinerailu

I Mirošničenko na 15. Cinerailu

Dokumentarac Silvija Mirošničenka 'Na putu straha' uvršten je u program 15. Cineraila, pariškog festivala posvećenog željeznici i transportu.

p.h. 13.02.2007 0 komentara

I Mirošničenko na 15. Cinerailu

O festivalu Cinerail pisali smo nedavno ovdje, najavivši kako je dokumentarno-eksperimentalni film 'Work In Progress' Irene Škorić uvršten u program festivala.

Sretna je vijest da je još jedan hrvatski film, dokumentarac 'Na putu straha' / 'Travelling on the Path of Fear' scenarista i redatelja Silvija Mirošničenka također uvršten u službeni program 15. po redu festivala posvećenog željeznici i transportu koji će se održavati od 19. do 26. veljače u Parizu.

Mirošničenkov film se bavi željezničkom nesrećom u kojoj je poginula majka višečlane obitelji tako da se samohrani otac ostao brinuti o petoro djece. Film će biti prikazan 22. i 25. veljače u 18.00 sati. 'Na putu straha' premijerno je prikazan na prošlogodišnjim Danima hrvatskog filma kao i na najpoznatijem festivalu dokumentarnog filma IDFA 2006. (sufinanciran na natječaju Jan Vrijman Fund) koji se održavao u Amsterdamu.

Mirošničenko je 2004. godine na ovom francuskom festivalu osvojio nagradu za najbolji film dokumentarcem 'Ophodar pruge'. Festival Cinerail otvara renomirani film 'Tickets' kojeg potpisuju redatelji Abbas Kiarostami, Ken Loach i Ermano Olmi.

Komentari

Nema komentara.