Film Irene Škorić na 15. Cinérailu - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Film Irene Škorić na 15. Cinérailu

Film Irene Škorić na 15. Cinérailu

'Work in progress', dokumentarno-eksperimentalni film Irene Škorić bit će prikazan na 15. Cinérailu, pariškom festivalu posvećenom željeznici i metrou.

p.h. 02.02.2007 0 komentara

Film Irene Škorić na 15. Cinérailu

Dokumentarno-eksperimentalni film 'Work in progress' scenaristice i redateljice Irene Škorić uvršten je u službenu selekciju natjecateljskog programa na 15. Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkog igranog filma na temu željeznice i metroa na filmu Cinérail, a koji će se održati od 19. do 26. veljače 2007. u Parizu.

Film 'Work in progress' u programu je među 17 uvrštenih dokumentaraca iz više zemalja svijeta, a bit će prikazan u utorak 22. veljače 2007. u 18 sati i u nedjelju 25. veljače u 18 sati u dvorani L'Entrepot film Theater u Parizu.

Ovaj film je nastao u produkciji Kino kluba Zagreb 2005. godine, a premijerno je prikazan na DHF-a, te je bio jedini predstavnik Hrvatske na Black and White film festivalu crno-bijelog filma u Portu u Portugalu i uvršten u selekciju natjecateljskog Međuregionalnog programa na Festivalu dokumentarnog filma Dokma prošle godine u Mariboru u Sloveniji.

'Dokumentarno-eksperimentalni film 'Work in progress' prikazuje stalnost ljudskog rada koji nema kraja. Dan radnika se svodi na svakodnevnu monotoniju pokreta: kuća – vlak – tramvaj – posao – tramvaj – vlak – kuća. Prošlost i sadašnjost se prožimaju u naporima. Ovaj avangardni dokumentarni film proučava vezu između teškog ljudskog rada i ljudske otuđenosti tijekom desetljeća. Ništa se ne mijenja…', stoji u službenom priopćenju autorice.

Irena Škorić je rođena u Zagrebu, studentica je filmske i TV režije na ADU te članica Kino kluba Zagreb, a upravo je završila rad na novom kratkometražnom filmu 'ON/OFF' u produkciji Vedisa, a koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture RH na natječaju u 2006. godini.

Komentari

Nema komentara.