Životinjska konferencija u 3D-u - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Životinjska konferencija u 3D-u

Životinjska konferencija u 3D-u

Njemačke klince ove jeseni u 3D kinima očekuje nova verzija dječje knjige Ericha Kästnera.

s.p. 13.01.2010 0 komentara

Životinjska konferencija u 3D-u

Njemački Constantin Film objavio je trailer za dugometražni 3D crtić: 'Konferencija životinja'. Dugometražni animirani film režirali su Reinhard Klooss i Holger Tappe, a priča se temelji na knjizi Ericha Kästnera iz 1949. godine. Priča knjige počinje brzojavom cijelom svijetu u kojem životinje poručuju: 'Volite svoju djecu!' pa sazivaju konferenciju svih životinja kako bi pokušali spriječiti ratove, siromaštvo i laž na Zemlji.

1969. već je snimljena jedna animirana adaptacija te knjige, a priča o posvađanim ljudima (zbog kojih životinje moraju intervenirati) mnogi iščitavaju i kao hladnoratovski komentar o razjedinjenoj Njemačkoj i Europi.


'Konferencija životinja'('Die Konferenz der Tiere'), trailer.

Tu verziju i danas hvale, a zanimljvo je da neki komentari otkrivaju i 'zagrebački utjecaj', tj. utjecaj Zagrebačke škole animiranog filma koja je u to vrijeme bila europska alternativa Disneyu. Naime, redatelj Curt Linda svoju je karijeru počeo kao glumac u jugoslavenskom filmu ('X-25 javlja'), a animaciju je naučio radeći u - Zagreb-filmu!

Najnovija verzija 'Konferencija životinja' najavljuje se za jesen 2010., a ova verzije nema zagrebački nego američki utjecaj. Kompjuterska animacija dobro se uklopila u stvaranje 3D filma koji će sigurno imati uspjeha u njemačkom govornom području, a nadamo se da ćemo ga vidjeti i kod nas.

Komentari

Nema komentara.