Štrumpfovi: Trilogija - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Štrumpfovi: Trilogija

Štrumpfovi: Trilogija

Popularni Hanna-Barberin crtić iz osamdesetih oživljava u friškoj Paramountovoj 3D verziji u čak tri nastavka.

p.h. 28.11.2006 0 komentara

Štrumpfovi: Trilogija

U pripremi je dugometražna animirana verzija Štrumpfova, popularnog dječjeg crtića iz osamdesetih. Producent Jordan Kerner ('Charlotte’s Web', 'George of the Jungle 2') najavljuje da će plave patuljke animirati 3D kompjutorskom tehnikom dostojnom 'Shreka' te da će crtić izgledati kao blesava animirana verzija ‘Gospodara Prstenova’.

Kerner je proveo je desetak godina proučavajući Štrumpfove, a trebalo mu je 5 godina da uvjeri vlasnike prava na likove koje je kreirao pokojni beligijski strip crtač Peyo, a proslavio ih crtić Hanna-Barbere da je njegov scenarij dostojan slavnog originala. Priča predstojećeg crtića bazira se na rupama iz serijala, a u njemu će se otkriti misterij njihovog porijekla, Gargamelove formativne godine, tajna njegove juhe i sl.

Globalnoj slavi popularnih srednjovjekovnih patuljaka svjedoči i činjenica da je originalni naziv Schtroumpfs preveden na 30 jezika (njem. Schlümpfe, grč. Stroumfakia, mađ. Törpök, tal. Puffi, slov. Smrkci, isl. Strumparnir itd.). Ogroman boxoffice potencijal Štrumpfova prepoznat je i u Paramountovim odajama, pa je Kerneru brzo odriješena kesa, I to ne za jedan nastavak, već za cijelu trilogiju.

John Lithgow ('Treći kamenčić od Sunca') posudit će glas Gargamelu, a Papa Štrumf, Štrumfeta, Mrgud i ostatak ekipe još nije odabran.

Komentari

Nema komentara.