Dva miša animirana u rukama majstora - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Dva miša animirana u rukama majstora

Dva miša animirana u rukama majstora

Stižu dva nova animirana miša, Desperaux Sylvaina Chometa (Triplete iz Belvillea) i Ratatouille u režiji Brada Birda (Izbavitelji).

p.h. 14.03.2006 0 komentara

Dva miša animirana u rukama majstora

Britanska producentska kuća Framestore za Universal (napokon) kuha dugonajavljivani animirani visokobudžetarac, 'The Tale of Desperaux' koji će režirati Sylvain Chomet, autor slavnog 'Triplettes de Belville'. Crtić je adaptacija dječje knjige Kate Di Camillo, a prati sudbine triju vrlo neobičnih junaka – sićušnog miša s nevjerojatno velikim ušima Desperauxa Tillinga zaljubljenog u princezu Peu, sluškinju Miggery Sow koja želi postati princeza i konfliktnog štakora Roscura koji gaji neobičnu strast prema svjetlosti i juhi.

Njihove pomalo neobične aspiracije, pogotovo glodavca Desperauxa zaljubljenog u ljudsko biće, dovode ih u niz nezgodnih situacija i konflikata, a Di Camillinu priču mnogi uspoređuju s Orwellovom 'Životinjskom farmom'. Šef Framestorea je iznimno zadovoljan što je baš njima pripala čast da ugrabe zlatnu koku animacije Sylvaina, a pripreme za snimanje već počinju u njihovom studiju u londonskom Sohu.

Iz friškog braka Disney&Pixar stižu novosti, redatelj 'Izbavitelja' Brad Bird radi crtić 'Ratatouille'. Zvijezda filma je neuhranjeni miš koji živi u ekskluzivnom pariškom restoranu gdje muku muči s ekscentričnim šefom. Autor priče koja je nazvana po slavnom provansalskom složencu od povrća je Jan Pinkava (Oscarom ovjenčan za svoj kratki crtić 'Geri's Game'), a prvotni planovi smještali su upravo njega u redateljsku stolicu.

Komentari

Nema komentara.