Francuz u Hollywoodu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Francuz u Hollywoodu

Francuz u Hollywoodu

Tripllete su došle i otišle sa stilom i naručjem punim nagrada. Njihov divni autor, Sylvain Chomet, položio je svoje prstiće na novi, igrani, film. Mmmm...

21.07.2004 0 komentara

Francuz u Hollywoodu

Dok se još praši za Bellevilleskim Tripletama koje su pokupile nekoliko Cesara i bile nominirane za oscara, redatelj Sylvain Chomet pristavio je svoj časni potpis na novi igrani film - 'The Tale of Despereaux' - za Universal Pictures.

Film se radi prema knjizi smiješnog i dugačkog naziva 'The Tale of Despereaux: Being the Story of a Mouse, a Princess, Some Soup, and a Spool of Thread' spisateljice Kate DiCamillo koja je prošle godine provela čak 25 tjedana na listi bestsellera New York Timesa, prodala se u milijun primjeraka i dobila Newbery medalju za dječju književnost 2004.

'Desperaux' je bajka o troje nesvakidašnjih heroja – mišu (Desperaux = Razočaranje) koji više voli čitati knjige nego jesti ih, neuglednoj, klempavoj služavki (Miggery Sow) koja žarko želi biti princeza i nesretnom štakoru (Chairoscuro) koji cijelo vrijeme smišlja kako bi ropstvo tame u kojoj živi mogao zamijeniti za svjetlo. O sudbini 'princeze' ovisi i sudbina malog i velikog miša.

Oni koji su odguštali Triplete, znaju kako zvuči ova kombinacija bajkovite priče i maštovitosti i inventivnosti Chometovog načina izražavanja. Književni predložak trenutno čeka isto toliko spretnog i razigranog scenaristu, a mi evo SAD! stavljamo projekt na pomno praćenje i iscrpno izvještavanje.

Komentari

Nema komentara.