Queer MoMenti: Yossi - Specials
Home      Specials      Queer MoMenti      Queer MoMenti: Yossi

Queer MoMenti: Yossi

Nova drama poznatog izraelskog LGBT redatelja Eytana Foxa. Poklanjamo ulaznice!

z.m.k. 02.10.2012 0 komentara

Queer MoMenti: Yossi

Yossi je klozetirani gej mladić koji živi samotnim životom u Tel Avivu. Njegovu vječno usamljenu i radoholičnu životnu rutinu prekida sredovječna žena koja se stiže iz njegove davne prošlosti ravno u liječničku ordinaciju. Njihov kratak ali emocijama nabijen susret potaknuti će Yossija da spontano napusti Tel Aviv. Na usamljenim cestama južnog Izraela, drugi slučajni susret, sa skupinom vojnika, zapaliti će Yossijevu potrebu da izrazi svoje zatomljene emocije.

Eytan Fox poznat je kao redatelj koji spaja teme rasizma i nacizma s LGBT tematikom. 2004. godine, Queer Zagreb je predstavio njegov svjetski uspješan 'Yossi i Jagger', naslov o paru izraelskih vojnika. Dvije godine kasnije, Fox snima film o odnosu između homofobnog plaćenika Mossada i mladog gej Nijemca čiji je djed bio nacist. 'The Bubble', iz 2006. pak progovara o problematičnoj ljubavnoj vezi Izraelca i Palestinca – film koji je ovjenčan s više od 20 različitih nagrada žirija i publike diljem svijeta. Ove se godine redatelj vratio Jossiu iz filma s početka stoljeća. Kako izgleda Yossiev život deset godina nakon priče s Jaggerom, posjetitelji mogu pogledati 8. listopada u 19 h i 9. listopada u 21 h u Kinu Europa u Zagrebu.

 


Poklanjamo vam 2x2 ulaznice za projekciju po izboru. Na info@filmski.net pošaljite mail naslova "Queer MoMenti" i napišite za koju projekciju želite ulaznice. Dobitnike ćemo obavijestiti e-mailom.

Komentari

Nema komentara.