Lebowski: Gozba ljubavi - Specials
Home      Specials      Filmski Lebowski      Lebowski: Gozba ljubavi

Lebowski: Gozba ljubavi

Gozba ljubavi je film koji se obično posudi nakon što se oči umore od božićne poplave holivudskih hitova u lokalnim videotekama.

Lebowski 05.01.2009 0 komentara

Lebowski: Gozba ljubavi

Nakon što se mozak napase šarenim filmovima poput 'Mumije', 'Princa tame' i ostalih nastavaka ili nenastavaka, 'Gozba ljubavi' dolazi poput rasola na mamurluk, džoginga nakon novogodišnjeg prežderavanja ili gledanja 'Misli 21. stoljeća' nakon 'Red Carpeta'.

Morgan Freeman (Harry Stevenson) i ovdje nastupa kao pripovjedač, u ulozi koja mu je zahvaljujući ugodnom glasu, toplom pogledu i trećoj životnoj dobi postala defaultna. Ako pripovjedač, onda Morgan Freeman, ako ćemo parafrazirati poznati traktorski slogan. Freeman je pronicljivi profesor u mirovini koji svoje dane krati pijući najbolji espresso u gradu, u birtiji Grega Kinneara (Bradley Smith), koji također glumi defaultnu ulogu dobrohotnog luzera, pa mu u ovom filmu čak dvije supruge nabijaju rogove.

Ipak, film nadilazi očekivano ljigave oprahovsko-coelhovskih poruke o vještini življenja, što pokazuje da pisac Charles Baxter, čiji je roman poslužio kao predložak, ne smatra svoje čitatelje budalama.

Redatelj filma također vodi računa o gledateljima, pa znajući kako će film većinom posuđivati ženske i to uglavnom da bi kaznile svoje muškarce dosadom, redom skida svoje glavne glumice, tako da svakih desetak minuta na ekranu iskoči par sisica i guzica.

Sve u svemu, lijepo je započeti novu godinu s pomirbenim porukama koje se kriju u ovom filmu.

Komentari

Nema komentara.