Nanut TV: Uzaludna borba protiv nogometa - Specials
Home      Specials      Nanut TV      Nanut TV: Uzaludna borba protiv nogometa

Nanut TV: Uzaludna borba protiv nogometa

U drugoj rundi oštre borbe filmova protiv tekmi, filmovi nažalost gube, a RTL-ov slogan 'Sve osim nogometa' pokazao se lažnom nadom.

Jasna Nanut 12.06.2008 0 komentara

Nanut TV: Uzaludna borba protiv nogometa

Umjesto da se sada, više nego ikad prije, isprse s nečim gledljivim, RTL-ovci nas u prime timeu i dalje zasipaju akcijskim smećem s Danielom Baldwinom, Dolphom Lundgrenom /naslovna/ i ostalim luzerima.

I tako oni konkuriraju subotnjem (spektakularnom?) susretu Grčke i Rusije prvo s 'nesvakidašnjim spektaklom' pod naslovom 'Vrijeme zmajeva', da bi nam, usred 2. poluvremena spomenute tekme, servirali 'Izgubljenu patrolu' (puni naslov: 'Delta Force One: The Lost Patrol'). I kažu: 'Ako znate da je Izgubljenu patrolu producirao legendarni Yoram Globus, jasno vam je o kakvu je filmu riječ: akcija, akcija i samo akcija!' Tko je ikad čuo za gosp. Globusa, ima od mene večeru u restoranu po želji.

Međutim, RTL-ovci ovdje ne staju s promocijom 'svega osim nogometa', već oduševljeno nastavljaju: 'U Izgubljenoj patroli, pored uvijek pouzdanog Garyja Danielsa, glume i dva sina hollywoodskih legendi: Bentley Mitchum (sin Roberta Mitchuma) i Mike Norris (sin Chucka Norrisa).'

Lako za sinove legendi, ali tko je ikad čuo za 'pouzdanog Garyja Danielsa', isto častim!

Jedino zbog čega se još uvijek isplati zalutati u crveno-žuto-plavi svijet, je svakako 'Trava' ('Zakon braće' je postao naporan, a 'Reži me' znanstveno-fantastičan). Programsku politiku RTL-a ionako je bolje ne preispitivati, ipak su oni svjesno ušli u Novu godinu s Kunolovcem - dok su drugi razbacivali pare na skupe TV dočeke, oni su zarađivali...


'Lutalice', trailer

Ako vam je uslijed nogometne groznice porastao apetit za filmovima većim od života, morat ćete se obratiti našim dragim susjedima Slovencima koji će vas utješiti Bertoluccijevim famoznim 'Konformistom'. U čarima karizmatičnog Jeana-Louisa Trintignanta (i krasne Romy Schneider) moći ćete uživati i u 'Posljednjem vlaku'. Oba su filma iz '70-ih, kao i kultne 'Lutalice' Philipa Kaufmana, nostalgična, ali i zabavna priča o bandama iz Bronxa koje tijekom ludih '60-ih žare i pale ravno iz srednjoškolskih klupa.

Za oporavljanje mozga od nogometnog overdosea, preporučam 4-satni spektakl 'Kleopatra' Josepha L. Mankiewicza, ne samo zato što nudi pogled na 79 spektakularnih setova i 26.000 raskošnih kostima, već i na golu pozadinu glamurozne ljubiteljice muževa, dijamanata i Michaela Jacksona, Elizabeth nenadmašne Taylor...

Ja ću se morati strpjeti jer je jedini televizor u mojoj kući okupiran nogometom i tu nema rasprave. Gledam na to s pozitivne strane, jer konačno nadoknađujem ono što me čekalo mjesecima – čitam knjige, perem zavjese... Sve osim nogometa.

Tjedni raspored za gledanje bez kajanja:

  • OBN čet. 22:00 'Slatke, prljave stvari''Snaga trilerskog žanra leži u pričama s ugrađenom energijom i strukturom. Slabost trilera krije se u prečestom slijedu predvidljivih formula. Stephen Frears (u ovom slučaju) koristi snagu trilera izbjegavajući slabosti i dajući nam zapravo dva filma za cijenu jednoga', kaže Roger Ebert i u pravu je. Svakako pogledati.
  • RTL čet. 23:00 'Trava'
  • NOVA pet. 15:20 'Ljubav' – Iako financijski najneuspješniji film 1993. (koštao je 14 milja $, a zaradio samo milju), na dramu Petera Bogdanovicha o country sceni u Nashvilleu isplati se baciti oko tek kako bi se podsjetilo na nikad prežaljenog Rivera Phoenixa, iako je u filmu i više no vidljivo da je zabrazdio u krivom smjeru i da više nije onaj River kojeg pamtimo.
  • RTL pet. 23:30 'Drugi život' - Taman će završiti Nizozemska-Francuska, pa što bolje nego opuštajući triler s Courteney Cox (kojem je Roger Ebert dao čak 3 od 5 zvjezdica)?
  • NOVA pet. 00:00 'Unutarnji poslovi' – Ovo JE bolji triler od prethodnog, i to puno bolji. U režiji Mikea Figgisa iz '90.e, s Richardom Gereom i Andyjem Garciom. Prava poslastica.
  • TV SLO 2 pet 23:30 'Konformist' – Remek-djelo Bernarda Bertoluccija prekrasne kamere Vittoria Storara, s Jeanom-Louisom Trintignantom kao aristokratom koji, sukladno naslovu, pristupa fašistima. Prvi zadatak: ubiti profesora koji mu je nekad davno bio mentor, a sada je antifašist.
  • RTL sub. 11:30 'Velika zvjerka' 'Svaka prodaja počinje osmijehom, ali tako nužno i ne završava, pokazuje nam sjajna ekranizacija te i te drame o nemilosrdnom svijetu prodavača lubrikanata, s legendama Kevinom Spaceyjem i Dannyjem DeVitom u glavnim ulogama'. Sve osim nogometa.
  • HTV 2 sub. 12:45 'Kleopatra'
  • HTV 1 sub. 23:30 'Lutalice'
  • HTV 1 ned. 23:50 'Yamakasiji, samuraji našeg doba' – Dečki koji skaču po zgradama, horizontalno i vertikalno, i usput pljačkaju bogataše kako bi skupili lovu za operaciju nekog klinca... Nije loše za kraj napornog nogometnog tjedna.
  • NOVA sri. 21:35 'Svi lijepi konji' – 'Neke strasti nikad neće biti pripitomljene'. Neloš western u režiji Billyja Boba Thorntona s Mattom Damonom i Penelope Cruz, ili Grčka-Španjolska? Izbor je samo na vama.
  • RTL sri. 22:50 'Reži me'
  • NET sri. 21:35 'Posljednji vlak' – Početkom II. svj.rata Jean-Louis Trintignant i Romy Schneider sreću se u vlaku kojim gomila Francuza bježi pred nacistima. U nemogućim uvjetima, rađa se ljubav koja vuče podrijetlo iz romana Georgesa Simenona.
Komentari

Nema komentara.