Nanut TV: Život u vagini Jane Fonde - Specials
Home      Specials      Nanut TV      Nanut TV: Život u vagini Jane Fonde

Nanut TV: Život u vagini Jane Fonde

'Leto 2008, ko praznuje RTV Slovenija 50 let delovanja Televizije Slovenija, je pomembno leto za javni zavod'.

Jasna Nanut 15.05.2008 0 komentara

Nanut TV: Život u vagini Jane Fonde

Štogod to značilo, TV Slovenija (854. kanal Max TV-a) ovotjednim je programom nadmašila hrvatske kolege. Svaki filmoljubac koji drži do sebe morat će pregrmiti slovenske titlove jer ovih dana susjedi nam serviraju svašta dobroga, na čelu s kultnim klasikom 'Moja noć kod Maud' (1969.), francoskim črno-belim filmom Erica Rohmera, osebujnog filmaša totalno drukčijeg od svih drugih, čije filmove najbolje opisuje Gene Hackman u 'Noćnim kretanjima': 'Jednom sam gledao Rohmerov film. Bilo je to kao da sam gledao boju dok se suši'.

Evo malog testa za sve entuzijaste: Jean-Louis Trintignant je še vedno neporočen inženir, ki ima zelo določene predstave, s kakšno žensko bi se poročil. Biti mora privlačna, plavolaska, izobražena, biti mora dejavna katoličanka. Prijatelj iz otroštva, profesor filozofije Vidal, ga povabi na obisk k privlačni in izobraženi Maude. Sneženje Jean-Louisu prepreči vrnitev domov, čez noč ostane pri Maude...

Ako niste preveč skužili, a ne znate francuski, bojim se da je najbolje da ovaj put preskočite Rohmera, iako se radi o pravom malom remek-djelu...

Za one manje profinjenog ukusa, svakako preporučam 'Beavisa i Butt-Heada', film posvećen idiotu u svima nama. Nakon sretnih godina djetinjstva provedenih isključivo pred telkom, u toplini kauča svoga, B&B suočavaju se s katastrofom mitskih proporcija: njihov televizor je ukraden!


Trailer za 'Barbarellu'

U sitne noćne sate, nudi nam se i kultna SF komedija 'Barbarella' (1968.) Rogera Vadima, koja odgovara na mnoga značajna pitanja: Tko donosi seks u daleki svemir? Tko je djevojka 41. stoljeća? I Tko zamalo umire od zadovoljstva?

Naime, u dalekoj budućnosti predsjednik Zemlje angažira astronautkinju Barbarellu da spasi svijet od zlog Durand Duranda, a ona putem efikasno gubi komade ionako oskudnog futurističkog outfita. Glumi je neponovljiva Jane Fonda koja se već na samom početku filma skida do kraja... Iako se radi o vrhunskoj pop-trash svinjariji, zar to nije ono čemu svi težimo na kraju dana, optimistični izlet u nepoznato?

Jane Fonda sam upoznala prije koju godinu na Sundanceu, kada se nalazila, citiram, 'na duhovnom transformacijskom putovanju u vlastitu vaginu'.

Jane Fonda voli svoju vaginu, a Eve Ensler umire od smijeha

Nakon što se teškom mukom otarasila supruga Teda Turnera zbog kojeg je godinama morala glumiti kućanicu, shvatila je da 'kad bi penis mogao to što može vagina, digli bi mu spomenik u Washingtonu', pa se pridružila Vagininim ratnicama na čelu s Eve Ensler ('Vaginini monolozi').

Ja pak nisam mogla vjerovati kako je dobro izgledala sa svojih 66 godina, pa sam je u ime svih hrvatskih bakica pitala u čemu je tajna njezine ljepote. Jane mi je s ponosom objasnila da je to 'život u njezinoj vagini'.

Tjedni raspored za gledanje bez kajanja:

  • NOVA pet. 15:25 'Cijena pravde' – Pravda je jako skupa, kako pokazuje odlična sudska drama o obiteljima djece umrle od leukemije koje odluče tužiti odgovornu tvrtku. U glavnim ulogama nastupaju Johntra Volta, Robert Duvall, William H. Macy i Željko Ivanek.
  • HTV 2 pet. 20:05 'Ponoćna utrka' – Ovako dobar film u ovako atraktivnom terminu prava je rijetkost! De Niro je lovac na ucijenjene glave, u hvaljenoj akcijskoj komediji Martina Bresta.
  • HTV 1 pet. 01:20 'Rijetke ptice' – Kažu, zgodan filmić s William Hurtom o lažnim pticama i šmrkanju kokaina.
  • HTV 1 sub. 08:15 'Imati i nemati' – Slavni film Howarda Hawksa iz 1944. na čijem su se snimanju zaljubili Humphrey Bogart i Lauren Bacall. Hawks je kasnije razvio teoriju da se Bogie zapravo zaljubio u Bacallin lik Slim koji je ona morala nastaviti glumiti zauvijek.
  • HTV 1 sub. 00:25 'Dracula' – Po nekima trash i nedosljedna, a po drugima zanimljiva i efektna verzija priče o grofu Vladu Draculi iz 1979. u režiji Johna Badhama, te s Frankom Langellom i Laurenceom Olivierom.
  • HTV 1 sub. 02:10 'Zakopani snovi' – Johnny Knoxville u, kažu, cool drami o smrti country rock legende Grama Parsonsa.
  • NOVA sub. 03:50 'Beavis i Butt-Head'
  • TV SLO 1 sub. 00:25 'Moja noć kod Maud'
  • TV SLO 1 ned. 23:15 'Psi od slame' – odnosno 'Slamnati psi', kako naši susjedi nazivaju ovaj izvrstan film Sama Peckinpaha u kojem se matematičar Dustin Hoffman bori s lokalnim primitivcima i strastvenom suprugom. Svakako pogledati!
  • NOVA pon. 03:20 'Barbarella'
  • NOVA uto. 03:30 'Ljubav prije svega' – U filmu o nevjesti Nicole Kidman koju putem interneta naručuje usamljeni Englez, Vincent Cassel ostvaruje još jedan eksplozivni nastup, a  pojavljuje se i pjesma Bolesne braće, 'Opasna loža'.
  • TV SLO 1 uto. 01:15 'Mesar' – V podeželskem Tremolatu se pripravljajo na poroko. Poročil se bo krajevni učitelj Leon Hamel, krajevni mesar Popaul pa pripravlja mesovje za bližajočo se svatbo... Režija: Claude Chabrol. Igrajo: Stephane Audran, Jean Yanne, Antonio Passalia.
  • NOVA sri. 02:20 'Kellyjeva banda' – Pokojni Heath Ledger u izvrsnoj interpretaciji australskog odmetnika Neda Kellyja.
Komentari

Nema komentara.