Nanut TV: Neki novi klinci - Specials
Home      Specials      Nanut TV      Nanut TV: Neki novi klinci

Nanut TV: Neki novi klinci

Ovog vikenda ne morate krstariti gradom u potrazi za dopom i maloljetnim kurvama. Oboje stižu ravno u vaš dom uz komplimente javne kuće.

Jasna Nanut 24.04.2008 0 komentara

Nanut TV: Neki novi klinci

'S 11 godina, bili su to diskači. S 12 alkohol. S 13 heroin. Potom je osvojila berlinske ulice'. Tko zna što bi bilo sa svima nama, djecom 70-ih, da nije bilo Christiane F. i njezine šokantne ispovijesti 'Mi djeca s kolodvora ZOO', bestsellera koji je godinama zauzimao prvo mjesto na top listi najčešće ukradenih knjiga iz hrvatskih knjižnica. Da je nismo progutali kao nijednu knjigu prije, a vjerojatno ni poslije, bi li većina nas s jointa također prešla na iglu i štajgu u Gajevoj? Lako moguće! Srećom, Christianino putovanje do pakla i natrag utjeralo nam je strah u kosti, pa smo se klonili žutog, odrasli i zabrijali na bijelo.

Šalu na stranu, jer po njezinoj gorkoj autobiografiji snimljen je i istoimeni film koji je igrao u kinima dok sam čak i ja bila klinka, i zato hvala javnoj kući HTV-u na ugodnom iznenađenju, jer je to jedan od onih filmova koji su mi se, a sigurno i vama, gledali oduvijek! Kritike ga većinom opisuju koliko potresnim toliko i dobrim, a režiju potpisuje Uli Edel (kasnije je radio ono Madonnino sranje 'Njezino je tijelo dokaz', ali i odličan 'Posljednji izlaz za Brooklyn'). U filmu gostuje Christianin idol David Bowie, ujedno autor soundtracka krcatog pjesmama uz koje se jednom davno razvaljivala k'o kanta.


'Mi djeca s kolodvora Zoo', trailer

Što drugo nego otkažite sve planove za subotu navečer, jer odmah nakon 'ZOO'-a slijedi 'Nasilnik' /naslovna/ u kojem neki novi klinci, također prema istinitoj priči, briju na seks i dop, a odlučuju jednim udarcem ubiti dvije muhe – dosadu i dečka koji ih maltretira.

Redatelj 'Nasilnika' (i u filmu tata plaćenog ubojice kojeg klinci angažiraju) je Larry Clark, perverzni dedica i dipl. ing. teenagerske problematike. I ovog puta Clark vrlo zorno prikazuje maloljetničku glupost i dezorijentaciju koje kulminiraju kada dečko kojeg su angažirali da kokne 'nasilnika', kaže: 'Hit man needs a ride'. Pritom, opsesiju teenagerskim seksom koju je Clark već pokazao u 'Kids' i 'Ken Parku', demonstrira i ovdje, i to s tolikim nedostatkom srama, da bi vam moglo biti neugodno.

Još jedan film koji bi ovih dana svakako trebalo pogledati je 'Blesan', u originalu 'Dummy' pri čemu se misli na lutku koja postaje najbolji prijatelj jednog luzera (genijalni Adrien Brody). Iako ga starci i sisterica ismijavaju k'o mladog majmuna i uspoređuju s pedofilom, dečko je odlučan u namjeri da postane trbuhozborac, a u njega vjeruje jedino Milla Jovovich, u možda najboljoj ulozi karijere. Film je beskrajno skroman, duhovit i zabavan, a i gotov je prije ponoći što je kod nas prava rijetkost, i zato, palac gore!

Od serija, predlažem da nastavimo tamo gdje smo ljetos stali, na 12. epizodi 1. sezone 'Bostonskog prava'. Netom uoči naprasnog prekida emitiranja serije, bostonskim ajkulama pridružila se Candice Bergen, pa što više reći, nego: 'Denny Crane!'

Tjedni raspored za gledanje bez kajanja:

  • OBN pet. 22:00 'Blesan' – za one koji ne znaju, OBN se nalazi na 851. kanalu Max TV-a.
  • NOVA pet. 01:50 'Anđeli i demoni' – odličan triler, redateljski debi Billa Paxtona koji ujedno tumači brižnog oca uvjerenog da mora ubijati demone u ljudskoj formi. Jednog od njegovih sinova tumači Matthew McConaughey, ali, ako me sjećanje ne vara, nijednom u filmu ne skida majicu, što predstavlja pravi rariret u njegovoj karijeri.
  • NOVA pet. 03:25 'Tihi spavač' – još jedan odličan triler, i to u režiji Paula Schradera, najpoznatijeg kao scenariste 'Taxista' i 'Razjarenog bika'. U glavnim ulogama nastupaju Sarandonka i Dafoe, a film je očito terminiran u skladu s naslovom.
  • HTV 1 sub. 00:40 'Mi djeca s kolodvora Zoo' – ako vas je zanimalo gde je Christiane F. danas, slučajno znam da joj je 45 godina, izdala je par albuma i uspješno odradila terapiju metadonima. Ima 12-godišnjeg sina i boji se da će ga netko kidnapirati jer mnogi misle kako je bogata, dok zapravo živi u skromnom berlinskom stančiću. Još uvijek dobiva pisma fanova.
  • HTV 1 sub.02:50 'Nasilnik'
  • HBO ned. 20:05 'Casino Royale' – za sve one koji nisu gledali posljednjeg Bonda, a ŽELE upoznati osjećajnu stranu tajnog agenta 007. Za nas ostale, već je kasno.
  • HTV 2 pon. 20:05 'Bostonsko pravo'
  • NOVA TV uto. 03:05 'Djevojke s duplerice' – kažu da je komedija u kojoj se babe na čelu s Helen Mirren skidaju za potrebe erotskog kalendara topla, smiješna i zadovoljavajuća. Ja moram priznati da sam je gledala u polusnu, pa ne znam jesu li u pravu.
  • TV SLO 1 uto. 01:30 'Neka zvijer crkne' – remek-djelo Claudea Chabrola o ocu koji osvećuje sinovljevu smrt. Svakako pogledati bez obzira na slovenske titlove. 
Komentari

Nema komentara.