Erotski grijesi Hollywooda - Specials
Home      Specials      Mala povijest holivudskih skandala      Erotski grijesi Hollywooda

Erotski grijesi Hollywooda

Preljubi, razvodi, pedofilija, silovanja i incesti – dame i gospodo, upoznajte tipične dobitnike Oscara.

s.p. 01.04.2008 0 komentara

Erotski grijesi Hollywooda

Skandali u Hollywoodu počeli su još dok na filmu nije bilo ni zvuka. Jedna od najvećih zvijezdi nijemih komedija, Roscoe 'Fatty' Arbuckle bio je zvijezda i jednog od najvećih i najsočnijih holivudskih suđenja. Na njegovoj ludoj zabavi umrla je jedna djevojka, a njezina prijateljica je lažno optužila Fattya za ubojstvo i to nanošenjem teških povreda za vrijeme seksa. Tabloidi su preuveličavali ionako lascivnu priču, pa je ispalo i da je Arbuckle koristio i Coca-Colu za 'bludne' svrhe. Na kraju balade je Fatty oslobođen, ali se njegova karijera nikada više nije oporavila - pouka je da čak i izmišljeni skandal može uništiti zvijezdu.


Fatty Arbuckle - legenda nijemih komedija u filmu 'The Butcher Boy'

U današnje vrijeme kada tabloidima drmaju Paris Hilton i Lindsay Lohan, teško je shvatiti veliki 'grijeh' Ingrid Bergman. Rođena Šveđanka je imala za svoje vrijeme preliberalan stav prema seksualnosti i braku, pa je 1950-tih otvoreno ljubovala s redateljem Robertom Rossellinijem. Ingrid je tada bila udana, a kada se iz preljubničke romanse rodilo i dijete, nastala je prava moralna panika. Njezini filmovi su zabranjivani, a ona se morala preseliti u Italiju. Ubrzo se razvela i udala za Rossellinija, a u braku filmaša začeta je još jedna filmska zvijezda - Isabella Rossellini. Krajem 50-tih završio je i taj brak, a Ingrid su ipak sve oprostili pa je ubrzo osvojila i drugog Oscara. Nakon 'Casablance', vjerojatno je i ostala upamćena kao žena koja se nikako ne može odlučiti između dva muškarca.


Ingrid Bergman u 'Stromboliju', u kojem je i upoznala Roberta Rossellinija

Roman Polanski je od rođenja proživljavao strašne stvari, tako da su mu tračevi uvijek bili najmanji problem. Kao dijete je proživio užase holokausta, a uža je doživio i kada je banda Charlesa Mansona ubila njegovu suprugu, glumicu Sharon Tate (naslovna). Polanski se inače palio na mlade djevojke poput Nastassje Kinski, ali se nije znalo koliko mlade, sve dok nije izbio još jedan skandal koji je završio suđenjem. Polanski je za francuski časopis trebao fotografirati model star samo 13 godina, a poslije par pića, Polanski je izborio i seksualne usluge. S obzirom na mladost cure, optužen je za statutarno silovanje, 'oralni seks s djetetom i sodomiju'.Nedavno je premijeru imao dokumentarac koji otkriva da mu usprkos svemo suđenje bilo dosta pristrano. Polanski je pobjegao iz Amerike, u koju se i dalje ne može vratiti zbog optužba koje su na snazi. Ako su Oscari znak da je nekom filmašu skandal oprošten , onda je Oscar za 'Pijanista' znak da Hollywood nikad nije istinski ni mrzio redatelja kojeg svi uglavnom pamte kao žrtvu.


Marina Zenovich predstavlja 'Roman Polanski: Wanted and Desired', dokumentarac o redateljevom seks-skandalu

I ostali filmaši su se, gle čuda, palili na mlade cure, od Chaplina pa do - Woodyja Allena. Ipak, najveći grijeh Woodyja nije ispala mladost cure, nego incestuoznost veze. Woody je 12 godina bio u vezi s Miom Farrow, koja je s bivšim suprugom bila usvojila 8-godišnju Soon-Yi Previn. Nakon desetak godina Mia je otkrila njene gole fotografije i to kod Woodyja. Soon-yi je u vrijeme skandala bila punoljetna, pa nije bilo nikakvih pedofilskih optužbi, ali je zato Woodyu ukinuto skrbništvo nad još troje djece koje je imao s Miom - jedno biološko i dvoje usvojenih. Ipak, Woody je legalizirao svoju vezu i oženio Soon-Yi s kojom ima i, hm, dvoje usvojene djece.


Woody Allen u sceni iz 'Manhattna' u kojoj glumi tipa u vezi sa 17-godišnjakinjom

A jedan od najsočnijih skandala s maloljetnicom je onaj koju je imao Rob Lowe. Naravno, i ostali glumci su upražnjavali slične stvari, ali Rob je bio među prvima koji je to i dokumentirao. Na video-kazeti je zabilježen njegov seks s dvije cure, a jedna od njih je imala 16 godina. Rob je imao originalnu obranu ('Nisam znao da je maloljetna'), a zatim se 'rehabilitirao' odlaskom u kliniku na liječenje od ovisnosti o alkoholu i - seksu. Kasnije je Rob postao dobrica u raznim TV serijama ('Zapadno krilo'), a njegov imidž zločestog dečka je već zaboravljen. U moderno doba je sve teško skandalizirati javnost u pravom smislu te riječi ('moralno zgražanje'), pa i ispad Roba Lowea možemo promatrati i kao pozitivnu stvar - bio je to prvi 'kućni pornić slavnih'.


Rob Lowe, seks-simbol osamdesetih u 'Youngbloodu'

Komentari

Nema komentara.