Tu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tu

Tu

Tu (2003.)

Interfilm, HRT

90' drama

Režija:           Zrinko Ogresta

Uloge: Jasmin Telalović, Marija Tadić, Zlatko Crnković, Ivo Gregurević, Ivan Herceg, Nikola Ivošević, Filip Juričić, Barbara Prpić

Scenario:        Zrinko Ogresta, Josip Mlakić

Producent/i:   Ivan Maloča

Tu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.15
13
0.00

dankosaric 05.07.2005 Ocjena recenzije : 4.0

MAJSTORSKA FRESKA SAMOĆE

Malo je redatelja koji svojim filmovima imaju što reći. Ogresta je u tom smislu, možda ne jedini, ali sigurno središnji hrvatski redatelj.Njegovi filmovi odišu smislom i stavom, a filmski rukopis kojim ih snima ide uz bok prve lige europskih autora. TU potvrđuje sve ovo: nepretenciozan, odmjeren, pametan i lijep film. Šest priča majstorski je povezano u bolnu fresku ovdašnje samoće. Zanimljiva forma, ali koja je isključivo i samo u službi sadržaju koji Ogrestu nedvojbeno i te kako zanima.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sara_hribar 03.07.2005 Ocjena recenzije : 3.0

odlično

ovo je definitivno jedan od najboljih hrvatskih filmova napravljenih u već dulje vrijeme. forma omnibusa genijalno funkcionira unutar zapanjujuće zanimljivih likova... za razliku od sto put viđenog materijala na hrvatskom jeziku, ovaj film ima izvrsnu priču, točnije priče... teško je uspoređivati uopće s nečim takvim, jer nažalost još takav standard ne postoji kod nas. no, s obzirom na fantastičan prijem filma van naših granica ( a.k.a. tamo gdje film čak i cijene), nadam se da će uskoro nastati neki novi film istoga redatelja. super!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VIP 30.06.2005 Ocjena recenzije : 3.25

tu - tu!

Moram