Fine mrtve djevojke - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Fine mrtve djevojke

Fine mrtve djevojke

Fine mrtve djevojke (2002.)

Alka-Film Zagreb / Blitz film i video

77 min. drama

Režija:           Dalibor Matanić

Uloge: Olga Pakalović, Nina Violić, Inge Appelt, Ivica Vidović, Krešimir Mikić, Jadranka Ðokić, Milan Štrljić

Scenario:        Dalibor Matanić, Mate Matisic

Producent/i:   Jozo Patljak

Linkovi:

imdb

dalibormatanic.com

Fine mrtve djevojke

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.10
51
0.00

Dvije zaljubljene djevojke unajmljuju stan u jednoj tipičnoj zagrebačkoj zgradi sretne jer su ostvarile san o svom mirnom, skrivenom kutku... Ispostavit će se da su otvorile vrata pakla...

Priča filma započinje kada dvije mlade studentice, zaljubljene lezbijke Iva i Marija unajmljuju stan u kući pored zagrebačkog Zapadnog kolodvora, želeći osigurati mirni, ljubavni kutak.
Idilična priča putem karakterizacije bizarnih likova i njihovom interakcijom s junakinjama počinje se razvijati u jezovitu dramu.

Radnja se odvija u jednom stanu u truloj kući Danielove dominantne majke (Appelt). Danijel je skin head koji siluje lezbijku (Pakalović), a iz dijaloga saznajemo i zašto: "?sama si kriva, nisi me smjela zajebavati... Okej, kaj je? Kaj oćeš od mene? Evo, oprosti, oprosti! Jebote, nećeš me valjda prijaviti? A? Nećeš, jelda? Nisam ja kriv! Jebote,

Slijedi potpuni obrat situacije... Film je dobitnik 49. pulskog Grand Prixa, Matanić je dobio Zlatnu arenu za režiju, a Ivica Vidović (Danielov otac) i Olga Pakalović nagrađeni su za sporedne uloge.