Freddy protiv Jasona - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Freddy protiv Jasona

Freddy protiv Jasona

Freddy vs. Jason (2003.)

New Line Cinema / Blitz film i video

97' akcija, horor

Režija:           Ronny Yu

Uloge: Robert Englund, Ken Kirzinger, Monica Keena, Jason Ritter, Kelly Rowland

Scenario:        Damian Shannon, Mark Swift

Producent/i:   Sean S. Cunningham

Linkovi: imdb

Freddy protiv Jasona

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.16
25
0.00

Nakon deset nastavaka serijala Petak 13. i sedam Strava u Ulici brijestova dvije najpoznatije horor ikone posljednjih 20 godina susreću se u obračunu koji su fanovi horora dugo čekali.

Četiri godine su prošle otkako je Freddy Kruger (Robert Englud) posljednji puta poslan u pakao od ruke vlastite kćeri. Freddyjeva egzistencija bazira se na strahu tinejdžera u Springwoodu, strahu koji je nestao nakon što su gradske vlasti, na čelu sa policijom, učinile sve ne bi li ga poslali u zaborav.

Ovakav razvoj situacije ostavio je Freddyja bespomoćnog uništivši svaku nadu u ponovni povratak u snove novog vala mladih ljudi u Springwoodu. Kako bi povratio snagu odlučuje iskoristiti svoje moći te probuditi još jednog horor teškaša koji boravi u vlastitom paklu - Jasona Voorheesa (Ken Kirzinger).

Freddy vraća Jasona u život i šalje ga u Springwood kako bi probudio njemu toliko potreban strah u stanovnicima tog gradića. Freddy manipulira Jasonom kroz viziju njegove majke, koju smo imali prilike vidjeti u prvom Petku 13. Uskoro, on uspjeva u svom naumu te prikuplja dovoljno snage za povratak, no kada poželi vratiti Jasona na spavanje, uviđa da to neće biti tako lako.

Ljubomoran na Jasona, koji nastavlja ubijati njegovu djecu, Freddy se okomljuje na dosad najvećeg protivnika koji istovremeno uviđa kako je iskorišten, što ga dodatno razbjesni. U centru dvoboja nalazi se skupina tinejdžera koji, u borbi za vlasiti život pokušavaju uništiti dvostruko zlo.