Willard - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Willard

Willard

Willard (2003.)

New Line Cinema / ISSA film i video

100' komedija, drama, horor

Režija:           Glen Morgan

Uloge: Crispin Glover, Laura Harring, R. Lee Ermey, Jackie Burroughs, William S. Taylor

Scenario:        Glen Morgan

Producent/i:   Richard Brener, Bill Carraro, Toby Emmerich

Linkovi: imdb

Willard

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.31
13
0.00

Tamagochi 18.07.2005 Ocjena recenzije : 2.0

Hladni podrum

Zabavan i pomalo strašan hororac.u kojem su glavi zastrašivači štakori iz podruma glavnog lika.Dobra gluma, zanimljiv scenarij i dobra režuija čine ovaj film zanimljivim.Ako se bojite štakora, nemojte gledati haha...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lars von trier fan 16.07.2005 Ocjena recenzije : 1.0

VRLO DOBRO

Ovo je remake filma iz 1971., kojeg nažalost nisam imao prilike pogledati. Crispin Glover je jako dobar u ulozi depresivnog samotnjaka koji nema prijatelja. R. Lee Ermey je solidan kao Willardv šef, dok je Laura Harring vrlo dobra kao jedina osoba koja se brine o Willardu. Redatelj Glen Morgan stvara mračan i pomalo morbidan film. Što se tiče štakora u filmu, vidi se da su kompjuterski napravljeni, ali svejedno su dosta strašni. Willard je prije svega vrlo dobra karakterna studija koja može dobro funkcionirati kao horor (ako se bojite štakora kao ja), kao drama, a i kao crna komedija. Vrijedno je gledanja.

Ocjena filma: 4

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 12.07.2005 Ocjena recenzije : 2.33

Štakoriiiiiiiiiii!!!!

Willard je remake istoimenog filma iz 1971 god, koji je pak rađen prema romanu Gilberta Ralstona.No za razliku od starog Willarda koji je bio okarakteriziran kao čistokrvni horor, ovaj ima više komičnih i dramskih dijelova.Ovu novu verziju je napisao i režirao Glen Morgan, režirao je do sada samo nekoliko epizoda Dosjea X, ali je zato producirao i napisao filmove poput Final Destination i The One, a u najavi mu je i scenarij za Final Destination 3.On je svoj dio posla obavio sasvim solidno i pružio nam jedan sasvim zabavan hororac, koji je na momente zbilja strašan i bolestan a namomente fakat zabavan.No posebno treba pohvaliti glavnog glumca Crispina Glovera, koji se ionako sam po sebi malo cripy(sječate se onog cripy bljedog mršavca iz Charlievih Anđela, kojemu je fetiš bio mirisati žensku kosu, a najpoznatiji je vjerovatno kao Martijyev otac iz prvog Povratka u Budućnost)pa je bio savršen za ulogu čovjeka koji se nemože uklopiti u okolinu, te je pomalo povučen, pa pronalazi "prijatelje" među štakorima iz podruma, koje uskoro istrenira i počne ih koristiti u svojim osvetničkim pohodima.Njegov lik je na početku potpuno zbunjen a poslje postaje psihopat.Ti dijelovi sa štakorima su fakat zabavni, posebice njegov odnos prema velikom debelom bijelom štakoru kojeg nazove Ben.Kao što rekoh neki djelovi su strašni, upravo zbog toga jer se radi o štakorima, a večina ljudi se boji štakora, pa po samoj pomisli da bi nas mogli ugristi, prođe nas jeza, dakle horor proizlazi iz ljudskog straha prema štakorima, a ne zato što izgledaju nešto posebno strašno.Dobru ulogu je ostvario i R. Lee Ermey kao umišljeni Willardov šef koji želi preuzeti tvrtku koja zapravo pripada Willardu.Zadnjih 15-ak filma je posebno zabavno jer u tom dijelu filma dolazi do sukoba između Willarda i Bena zbog nekih neslaganja.U cjelini gledano radi se o jednom zabavnom hororcu, koji je dobar zahvaljujući izboru dobrog glumca i zabavnoj i opuštenoj režiji.Pogledajte, sigurno če te se nasmijati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: