Ruby & Quentin - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ruby & Quentin

Ruby & Quentin

Tais Toi (2003.)

UMG RCA / UCD

85' komedija, krimi

Režija:           Francis Veber

Uloge: Gerard Depardieu, Jean Reno, Andre Dussollier, Jean-Pierre Malo, Richard Berry

Scenario:        Serge Frydman (ideja) i Francis Veber

Producent/i:   Said Ben Said

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Ruby & Quentin

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.76
17
0.00

Film redatelja Francisa Vebera od kojeg smo navikli da radi uspješne komedije i nasmijava ljude diljem svijeta, ovaj put Depardieuo i Reno u glavnim ulogama.

Čini se da je Veber pronašao ono zajedničko i smiješno ljudima općenito, pa i ovaj film zadovoljava takve standarde, postavljajući u središte radnje dva komična i totalno različita karaktera, što je također zajedničko i ostalim Veberovim komedijama, koji usprkos svojim razlikama ostaju zajedno. 

Depardieu, obavezan u svim Veberovim filmovima, smršavio je bar 10 kila i izgleda mlađe nego ikad, a njegov lik, brbljav i ljubazan Quentin, seoski je idiot koji svojim nepromišljenim neprekidnim blebetanjem izluđuje sve oko sebe, dok Renoov mrgudni lik, gangster Ruby, pažljivo odmjerava svaku riječ i nikad ih ne troši uzalud.

Njih dvojica završe u istoj zatvorskoj čeliji, a zatim Quentinovom zaslugom obojica nespretno, ali ipak iznenađujuće uspiješno, pobjegnu. Od tog trenutka, unatoč svojim suprotstavljenim karakterima, postaju nerazdvojni prijatelji i partneri, sviđalo im se to ili ne, koji imaju namjeru povratiti Rubyjev novac skriven od bivšeg partnera i izvršiti ljutu osvetu.