U sebi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      U sebi

U sebi

The Host (2013.)

Open Road Films

90 minuta akcija, avantura, romansa, ZF

Režija:           Andrew Niccol

Uloge: Saoirse Ronan, Diane Kruger, Max Irons, Jake Abel, William Hurt

Scenario:        Andrew Niccol

Producent/i:   Stephenie Meyer, Paula Mae Schwartz, Steve Schwartz, Nick Wechsler

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Facebook, Imdb

U sebi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.43
7
0.00

SF triler Andrewa Niccola o svijetu budućnosti u kojem paraziti zauzimaju ljudska tijela, no mlada Melanie (Saoirse Ronan) odbija predati vlast nad svojim umom. Ekranizacija romana Stephenie Meyer.

Film nas uvodi u neobičan svijet budućnosti u kojem sudbina cijelog čovječanstva visi o niti. Zemlju su pokorile i kolonizirale 'duše' - vanzemaljci koji zauzimaju umove svojih ljudskih nositelja, a pritom zadržavaju njihova tijela i koriste ih za međuplanetarna putovanja. Planet su pretvorile u čist, siguran i miran svijet, ali uz nezamislivu cijenu - većina čovječanstva je izbrisana. Nekolicina, među kojima je i mlada žena Melanie Stryder (Saoirse Ronan) koja se uspjela sakriti, neprekidno se bori protiv zarobljavanja i uništenja.

Tragačica (Diane Kruger), čiji je posao osigurati ljudska tijela kao domaćine novopridošlicama, zarobi Melanie koja riskira vlastiti život i čudom uspije preživjeti, a Duša pod imenom Lutalica useli u njeno tijelo. No, kada Tragačica pokuša navesti Lutalicu da iz njenog sjećanja iščupa informacije o ostalim ljudskim skloništima, njena se savjest suprotstavi. Melanie, odbijajući vlastito gašenje, uvjeri Lutalicu da se vrate njenoj obitelji...
 
Film 'U sebi' režirao je Andrew Niccol ('Gattaca') prema scenariju rađenom po knjizi popularne Stephenie Meyer. Prve kritike su uglavnom negativne, te zaključuju da je opet riječ o 'romantičnoj priči kakvom ju zamišljaju tinejdžerke'.

s.p.