Jadnici - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Jadnici

Jadnici

Les Misérables (2012.)

Universal Pictures

157 minuta drama, glazbeni, romansa, melodrama, povijesni, spektakl

Režija:           Tom Hooper

Uloge: Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Hugh Jackman, Russell Crowe, Helena Bonham Carter

Scenario:        William Nicholson

Producent/i:   Tim Bevan, Eric Fellner, Debra Hayward, Cameron Mackintosh

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi:

službene stranice, Facebook, Imdb

Jadnici

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
4
0.00

Filmska adaptacija romana Victora Hugoa i najpopularnijeg mjuzikla svih vremena, ito pod redateljskom palicom oskarovca Toma Hoopera ('Kraljev govor').

Revolucionarna priča u kojoj se bivši zatvorenik, Jean Valjean, pokušava vratiti normalnom životu i povratiti izgubljeni ugled i čast. Naime, nakon odsluženja zatvorske kazne zbog krađe kruha kako bi prehranio svoju obitelj, Valjean biva upleten u pokušaj rušenja francuske monarhije.

Godina je 1832. i u glavnom gradu Francuske upravo se zahuktava Pariški ustanakUlogu Valjeana tumači Hugh Jackman, oskarovca Russella Crowea gledamo u ulozi strogog policijskog inspektora Javerta, a glavnu postavu upotpunjuju još i Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen i Helena Bonham Carter.

Film je dobio dosta nagrada i kao ekranizacija popularnog mjuzikla lako je pronašao i svoje gledatelje. Kritike su uglavnom pozitivne, naročito za glumačke izvedbe, a posebno se hvali izvedba Anne Hathaway. Ističe se da film obiluje srcedrapaljnim scenama, humorom, akcijom i romansom, te je 'praznik za oči i uši.' Ipak, zaključuje se da je redatelj Hooper dobar u radu s glumcima, ali dosta drvenog i kazališnog stila.

Z.M.