Kraljevska afera - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kraljevska afera

Kraljevska afera

En kongelig affære / A Royal Affair (2012.)

Zentropa Entertainments, Discovery film i video

137 minuta drama, romansa, povijesni

Režija:           Nikolaj Arcel

Uloge: Alicia Vikander, Mads Mikkelsen, Mikkel Boe Følsgaard

Scenario:        Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg

Producent/i:   Meta Louise Foldager, Sisse Graum Jørgensen, Louise Vesth

Zemlja:          Danska, Švedska, Češka

Linkovi:

službene stranice, Facebook, Imdb

Kraljevska afera

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.60
5
0.00

Mlada danska kraljica zaljubljuje se u kraljevskog liječnika te će njih dvoje započeti revoluciju koja će promijeniti svijet.

'Kraljevska afera' je povijesna drama smještena u osamnaesto stoljeće i to na danski kraljevski dvor. U glavnim ulogama pojavljuju se sjajni Mads Mikkelsen ('Diler', 'Casino Royale') i mlada Alicia Vikander. Režije se uhvatio Nikolaj Arcel, danski režiser i scenarist koji je u svijetu filma najpoznatiji po svom radu na scenariju za 'Muškarce koji mrze žene' (švedsku verziju, ne onu s Danielom Craigom).

No, vratimo se mi na 'Kraljevsku aferu'. Film u prvi plan stavlja romansu epskih razmjera i to između mlade danske kraljice Karoline Matilde i kraljevskog liječnika Johanna. Njih dvoje se upuštaju u opasnu ljubavnu avanturu i to pred nosom poremećenog i nastranog kralja Kristijana VII. Priča o vladavini, moći i ljubavnom trokutu čiji će ishod promijeniti svijet...

Film su neki proglasili 'sapunskom operom s kraljevskim glavama', no većina se slaže da je riječ o 'predivno snimljenom filmu sa zanimljivom i tragičnom ljubavnom pričom'.

Z.M.