Naš osobni rat - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Naš osobni rat

Naš osobni rat

La guerre est declaree / Declaration of War (2012.)
100' drama, romansa, melodrama, crna komedija

Režija:           Valérie Donzelli

Uloge: Valérie Donzelli, Jérémie Elkaïm, César Desseix

Scenario:        Jérémie Elkaïm, Valérie Donzelli

Producent/i:   Edouard Weil

Zemlja:          Francuska

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Naš osobni rat

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Francuska autobiografska drama o mladom bračnom paru koji se uz puno volje, hrabrosti, žrtve i humora bori protiv bolesti svog djeteta.

Romeo i Juliette su mladi glumački par koji se zaljubljuje na prvi pogled, započinju zajednički život i dobiju bebu. Klasična ljubavna priča i obitelj poput drugih.

Međutim, njihov dječačić Adam ne ponaša se normalno. Mladi roditelji uvjeravaju sami sebe da je sve u redu, ali s vremenom ipak moraju potisnuti iluzije: njihov sin Adam ima zloćudni tumor na mozgu.

Uz pomoć obitelji i prijatelja, mladi par započinje rat protiv bolesti, rat protiv smrti i rat protiv očaja!

Film potpisuju Valerie Donzelli (režija, scenarij i glavna uloga) i njezin muž Jérémie Elkaïm (scenarij) koji su na osnovi vlastitog iskustva snimili ovu optimističnu priču o ustrajnosti i hrabrosti jedne mlade obitelji koja se bori za život svoga sina i za opstanak svoje veze.

'Naš osobni rat' je pohvaljen zbog toga što bježi od tipičnog melodramatskog pristupa te je riječ o priči koja kombinira snažne emocije i crni humor, a sve je upakirano jako neobično. Umjesto patetike gledatelji mogu očekivati dokudramu s glazbenim predasima i naracijom u stilu 'Amelie', a sve to začinjeno punk-retro soundtrackom.

s.p.