Histerija: Tajne ženskog orgazma - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Histerija: Tajne ženskog orgazma

Histerija: Tajne ženskog orgazma

Hysteria (2011.)

Discovery film

100' komedija, drama, romansa, povijesni

Režija:           Tanya Wexler

Uloge: Hugh Dancy, Maggie Gyllenhaal, Jonathan Price, Rupert Everett

Scenario:        Stephen Dyer, Jonah Lisa Dyer

Producent/i:   Tracey Becker, Judy Cairo, Sarah Curtis

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Histerija: Tajne ženskog orgazma

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.71
7
0.00

Histerično smiješna romantična komedija o najdubljoj ženskoj tajni - vibratoru! Povijesna priča o liječniku koji je izumio vibrator i pomogao mnogim ženama, a najviše mu je bilo stalo do šefove kćeri!

Radnja filma odvija se krajem 19. stoljeća, u viktorijanskom Londonu. Glavni junak priče je Mortimer Granville, mladi liječnik koji počinje raditi za dr. Dalrymplea koji 'žensku histeriju' tj. psihosomatske bolesti liječi specijalnom ručnom masažom - ženskih genitalija!

Uz pomoć svog prijatelja Edmunda, šminkera koji se zanima za elektricitet, Mortimer izrađuje prvi vibrator koji postiže veliki uspjeh, a problem nastaje kada se Mortimer zaljubi u šefovu kćer Charlotte...

Kritičari su pohvalili izvedbe Maggie Gyllenhaal, Hugha Dancyja i Ruperta Everetta, a pohvaljena je i redateljica Tanya Wexler koja je osjetljivu temu režirala s ukusom, pa možete očekivati romantičnu, a ne erotsku komediju. Dio kritičara se baš zbog toga žali da film nije dovoljno 'stimulativan' te je film za kritičarku Marcellu Jelić 'pravi crowdpleaser, razmjerno duhovit, nikad previše provokativan i dovoljno sladunjav da zadovolji ukus većine'. Jedan recenzent je zaključio da je riječ o filmu koji se temelji na jednoj šali - ali dobro ispričanoj!

s.p.