Buđenje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Buđenje

Buđenje

The Awakening (2011.)

BBC Films

107' horor, triler

Režija:           Nick Murphy

Uloge: Rebecca Hall, Dominic West, Imelda Staunton

Scenario:        Stephen Volk, Nick Murphy

Producent/i:   Sarah Curtis, Julia Stannard, David M. Thompson

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Buđenje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.43
7
0.00

1921, crne godine za Englesku, ratni gubitci jako se osjećaju i među ljudima vlada tuga, nepovjerenje. Šire se priče o duhovima…

Progonjena smrću zaručnika Florence Cathcart koristi metodologoiju i razumna objašnjenja ne bi li raskrinkala teorije o nadnaravnome. Kad joj ponude da posjeti školu u selu imena Rookwood da bi istražila navodna viđenja duha dječaka, osjeća da to mora prihvatiti.

Postavlja zamke, prikuplja znanstvene dokaze i postupno počinje otkrivati tajne i misterij pojavljivanja duha čini se ničim do nestašlukom. Florence je spremna otići, no naježi se kad osjeti prisutnost koja se protivi razumu. Jedan od ravnatelja škole, Robert Mallory, zabrinut je za nju. Prestrašena je i zbunjena, ali odlučna otkriti o čemu se radi i ostati u školi nakon što ju djeca napuste i odu kući za Božić.

S njome ostaju Maud na čiji je zahtjev Florence došla u školu, Tom, dječak čiji se roditelji ne mogu brinuti za njega tijekom blagdana, i Mallory kojeg progone vizije prošlosti i rata u kojem se nedavno borio.

Sljedećih dana magličasta slika duha dječaka progoni Florence i ona počinje sumnjati u samu sebe te ne može dati logično objašnjenje bizarnih događaja. Florence i Mallory su sve dublje povezani osjećajem usamljenosti i zajedno se spremaju suočiti s vlastitim demonima.

filmski.net