Oslo, 31. kolovoza - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Oslo, 31. kolovoza

Oslo, 31. kolovoza

Oslo, 31. august (2011.)

Motlys AS, Don’t Look Now AS

96' drama

Režija:           Joachim Trier

Uloge: Anders Danielsen Lie, Malin Crépin, Aksel M. Thanke, Hans Olav Brenner, Ingrid Olava, Øystein Røger, Tone B. Mostraum, Kjærsti Odden Skjeldal, Emil Lund

Scenario:        Eskil Vogt, Joachim Trier

Producent/i:   Yngve Sæther, Sigve Endresen, Hans-Jørgen Osnes

Zemlja:          Norveška

Linkovi:

imdb

Oslo, 31. kolovoza

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Hvaljena norveška drama o cijeloj jednoj generaciji koja nesigurno traga za vlastitim identitetom i srećom, te istražuje mogućnosti novog početka.

Anders će uskoro završiti s tretmanom odvikavanja od droge u rehabilitacijskom centru na selu. U sklopu programa omogućeno mu je da ode u grad radi razgovora za posao. No, on iskorištava priliku i ostaje u gradu, luta uokolo i susreće ljude koje već dugo nije vidio.

34-godišnji Anders je pametan, zgodan i iz dobre obitelji, ali ga jako muči to što je propustio brojne životne prilike i što je iznevjerio mnoge ljude. Još uvijek je relativno mlad, ali osjeća da mu je život već završio.

Tijekom ostatka dana i do duboko u noć, duhovi pogrešaka iz prošlosti sukobit će se s mogućnošću ljubavi i novog života i nadom da će mu se ujutro rasvijetliti slika budućnosti.


'Oslo, 31. kolovoza', trailer.

Redatelj Joachim Trier je 2006. snimio cjelovečernji redateljski prvijenac, 'Reprise' koji je osvojio brojne nagrade. 'Oslo, 31. kolovoza' njegov je drugi cjelovečernji igrani film. Premijerno je prikazan u službenom programu Izvjestan pogled prestižnog Međunarodnog festivala u Cannesu, a zagrebačka publika imala ga je priliku vidjeti na Zagreb Film Festivalu u listopadu 2011.

Kritika je film nazvala 'zadivljujućim djelom genija' (Twitch Film) te 'sigurnim i predivno snimljenim filmom, koji apsolutno očarava' (Variety). Navedeno je i da je 'Oslo, 31. kolovoza' 'maleno, tiho i vrlo osobno djelo koje u 90 minuta donosi duboku, slojevitu i odlično odglumljenu priču...'(Eye for Film).

s.p.