Rock'n'roll škola - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Rock'n'roll škola

Rock'n'roll škola

The School of Rock (2003.)

Paramount Pictures / VTI

108' komedija, glazbeni

Režija:           Richard Linklater

Uloge: Jack Black, Joan Cusack, Sarah Silverman, Mike White, Joey Gaydes

Scenario:        Mike White

Producent/i:   Steve Nicolaides, Scott Rudin

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Rock'n'roll škola

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
28
0.00

Dewey je glasan, nezreo, neuredan, strastven i ne podnosi autoritete. Dewey je rock-glazbenik i učitelj. Dewey je Jack Black u glazbenoj komediji 'Škola rocka'

Rock gitarist i pjevač Dewey Finn (Jack Black), nakon što ga izbace iz njegova rock sastava, prihvaća posao učitelja na zamjeni u završnom razredu stroge privatne gimnazije. Njegov slobodan životni stil, stav i muzika 'otvaraju oči' djeci ohrabrujući ih da istraže vlastite potencijale koje škola inaće ne potiče.

Pravi razlog zbog kojeg je Finn prihvatio posao je kako bi nagovorio devetogodišnjeg gitarističkog genija Yukija da bude glavni gitarist u bendu koji bi mogao pobjediti na skorašnjem natjecanju. Finn bi tako riješio financijske probleme i povratio glas respektabilnog rokera.

'Škola roka' scenarističko je djelo Mikea Whitea, Blackovog dugogodišnjeg prijatelja i susjeda koji je ulogu Dewieja Finna, frustriranog rock glazbenika koji prihvaća posao zamjenskog učitelja, napisao baš za Jacka: 'Pogodio je moj smisao za humor, a osim toga, oduvijek sam fan njegova pisanja i dugo se znamo.'

Obožavatelji ovog mladog komičara vjerojatno znaju da je Jack Black vođa poznatog rock-banda 'Tentacious D'. Samim time nameće se sličnost između njega i lika kojeg glumi u 'Školi rocka' koju donekle i sam potvrđuje rečenicom: 'Da, Dewey je ja prije pet godina.'.

Film, u režiji hvaljenog Richarda Linklatera ('Dazed and Confused') reklamiraju kao inteligentnu obiteljsku komediju i kao najbolji Jack Black film do sada, a nominacija za Zlatni globus za najboljeg glumca u mjuziklu ili komediji to donekle i potvrđuje.