Osjetila ljubavi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Osjetila ljubavi

Osjetila ljubavi

Perfect Sense (2011.)

Film i Väst, Subotica Entertainment

92' drama, romansa, ZF, art, eksperimentalni, misterija, film katastrofe

Režija:           David Mackenzie

Uloge: Ewan McGregor, Eva Green, Connie Nielsen

Scenario:        Kim Fupz Aakeson

Producent/i:   Gillian Berrie, Malte Grunert

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi:

službene stranice, Facebook, Imdb

Osjetila ljubavi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.78
9
0.00

Apokaliptična ljubavna drama o kuharu (Ewan McGregor) i znanstvenici (Eva Green) koji počinju vezu usred zagonetne pandemije koja mijenja osjetila i emocije.

Epidemiologinja Susan (Eva Green) istražuje neobičnu i opasnu pandemiju baš u vrijeme kada ulazi u vezu s lokalnim kuharom Michaelom (Ewan McGregor). Njihov se odnos razvija u sjeni dramatičnih promjena koje će zahvatiti svijet. Stanovnici cijelog planeta počinju osjećati čudne simptome pandemije koji se najprije manifestiraju na emocijama, a potom i na osjetilima.

Ljudi su isprva preplavljeni tugom i prisjećaju se svih osoba koje su voljeli i svakog koga su povrijedili, a zatim postupno počinju gubiti osjećaje mirisa, okusa i sluha, te dobivaju napadaje panike. Dvoje disfunkcionalnih ljubavnika moraju odlučiti žele li ostati zajedno - dok se svijet oko njih raspada...


'Osjetila ljubavi', trailer.

David Mackenzie poznat je po naturalističnim dramama ('Mladi Adam'), a u ovom filmu predstavio je jednu romantičnu priču, s tim da i ovdje prikazuje mračnu stranu ljudske prirode. Film je proglašen jako poetičnim i senzualnim, za što su zaslužni i žarka fotografija Gilesa Nuttgensa te atmosferična glazba Maxa Richtera ('Valcer s Bashirom'). Gledatelje će sigurno privući i erotske scene Eve Green i Ewana McGregora koji su odlično odglumili uloge ranjivih ljubavnika.

filmski.net