U zaklon - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      U zaklon

U zaklon

Take Shelter (2011.)

Grove Hill Productions, Strange Matter Films

120' drama, horor, fantastika, misterija, psihološki

Režija:           Jeff Nichols

Uloge: Michael Shannon, Jessica Chastain, Shea Whigham

Scenario:        Jeff Nichols

Producent/i:   Tyler Davidson, Sophia Lin

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

U zaklon

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
8
0.00

Obiteljskog čovjeka muče strašne vizije pa gradi sklonište u svom dvorištu. Je li on žrtva shizofrenije ili predosjeća pravu kataklizmu?

Curtis LaForche živi sa ženom Samanthom i 6-godišnjom kćerkom Hannom u malom gradu u Ohiju. Počinje imati noćne more, no to drži za sebe, a nastalu tjeskobu usmjerava u opsesivnu izgradnju skloništa od oluje u dvorištu.

Njegovo naizgled neobjašnjivo ponašanje počinje zabrinjavati i zbunjivati njegove najbliže, no napetost u braku i u odnosima sa sredinom ne mogu se usporediti s njegovim intimnim strahom od pravog značenja snova koje sanja.


'U zaklon', trailer.

Jeff Nichols iz arkanzaškog Little Rocka ističe se kao jedan od obećavajućih novih redatelja američke kinematografije. Rođen je u Little Rocku, a sada živi u Austinu (Texas). Diplomirao je na Filmskoj školi u sklopu University of North Carolina School of the Arts. Scenaristički i redateljski prvijenac mu je hvaljeni 'Shotgun Stories' iz 2007., a ovo mu je drugi film u kojem je ponovno udružio snage s glumcem Michaelom Shannonom.

s.p.